Hej Stockholm, skola och september

08:52

Jag är hemma från Barcelona och ska snaaaart ta mig tid att läsa och svara på kommentarer. Tack till er som kommenterat under veckan, och galet kul att ni gillade mitt lite längre inlägg om Fablehaven!

Jag _orkar_ inte blogga vettigt idag. Klockan är 20:31 söndag och jag ligger äntligen hemma i MIN soffa. Katniss sover på pianot och en fantastisk tortilla ligger och smälter i min mage (hemligheten: litelite kardemumma i sojafärsen. Herregud så fantastiskt det blev ihop med spiskummin, chipotlepasta, paprikapulver, vitlök och cayennepeppar). Barcelona-väskan är uppackad, nyinköpen upphängda på galgar i garderoben och tillbaka-till-verkligheten-att-göra-listan är skriven (där bland annat "kolla litteraturlista", "tömma bloglovin'" och "gå till banken för att skaffa ett bankgiro" står med. Både högt och lågt med andra ord).

Förhoppningsvis kommer jag orka spela in en videoblogg som kommer upp i eftermiddag. Tills vidare får ni bara en lista med vad jag längtar efter idag:

1. SKOLAN som börjar på onsdag!!!!!
2. Manchesterbyxor, flanellskjortor, skjorta + stickad tröja, bruna dr martens, jacka.
3. En vass kyla i luften som gör att en inte svettas ihjäl när en bär allt ovan.
4. Att äntligen få ha vardag i MINST FYRA MÅNADER tillsammans med världens bästa person.
5. Att rumstrera om på min TBR-hylla, rensa allt jag är osugen på i bokhyllan (tror faktiskt jag ska gå och göra det direkt när jag skrivit klart det här).
6. Att plocka fram all skräck och fantasy jag har, betrakta det, klappa lite på varje bok och känna vad jag är sugen på (insåg inte förrän mina fingrar dansade till bokstäverna f a n t a s och y att jag längtar efter det, efter flera veckor av att ha velat ställa hela genren mot en vägg och skjuta nackskott).
7. Riktigt bra öl. En Laguntias Pale Ale till exempel. INTE någon ljus jävla lager-gräsklipparöl. Det är jag klar med till nästa sommar.
8. Att laga mat. Det här receptet, fast med ljus soja istället för fisksås och marinerad tofu istället för biff. Och utan gurka förstås, eftersom gurka kommer på plats nummer två över det äckligaste jag vet i livet (kött kommer först).
9. Regnsmatter mot rutan och att kura i fåtöljen med en mugg te och en trave böcker.
10. Att börja använda mina nya jeans som är otroligt utanför min comfort zone, men dödligt sköna och snygga.
11. Att allt ska bli precis exakt som vanligt med plugg och extrajobb och att laga mat till Victor som kommer hem från jobbet på kvällarna och katthår och skolstress och höstläsande och höstbloggande och allt. Är det bara jag som känner att hösten är som att komma hem?
12. Att komma hem. Till hösten. Till littvet.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Det var en bra planering du gjort inför hösten!

    SvaraRadera
  2. Alltså ja precis så är det ju. Älskar hösten <3

    SvaraRadera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg