Efterlysning!

11:31

Ärade bloggläsare - idag får ni vara mina experter. Jag söker helt enkelt överviktiga karaktärer alternativt karaktärer som uppfattas som "tjocka" i svenska realistisk ungdomslitteratur. Det måste inte vara bra. Det måste inte vara vettiga framställningar. Det måste inte vara PK. Hit me!

Plus, måste säga detta: Jag ska inte skriva magisteruppsats förrän i vår men har ju såklart börjat research:a inför det hela och börjat läsa och analysera och alltså DET ÄR SÅ ROLIGT. Det är så kul att jag glömmer bort att jag har The Rose Society liggande i TBR-hyllan, att jag har Saga vol 5 att hämta ut, att jag är mitt i Slasher Girls & Monster Boys, att jag har en blogg att sköta om. Vill bara göra precis det här jämt. Det är liksom så himla fantastiskt att få undersöka något som jag är intresserad av, att göra något som ingen annan gjort förut. Ih, får äntligen vara tillbaka i mitt rätta element, och det är fasen helt amazing.

Du kanske också gillar

14 kommentarer

 1. Tänkte först att jag inte kunde hjälpa dig, men sen dök det ju upp: Hugo i "April, April" av Mattias Edvardsson!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, har redan fått tips om den :( annars superbra! Känns som att det går att få ihop material till en uppsats i alla fall!

   Radera
 2. Anna-Karin i Cirkeln. Enda jag kan komma på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, och vi får se om jag vill tänja så mycket på genregränsen. Men måste kanske göra det...

   Radera
 3. Eleanor i "Eleanor och Park" är väl lite större åtminstone? Inte på alla framsidor men enligt bokens innehåll?! I övrigt kommer jag också att tänka på en av bikaraktärerna (kille i detta fall) i "Onanisterna"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eleanor & Park är ju inte svensk :( men ska kolla upp det med Onanisterna!

   Radera
  2. Jag är lite trött, för tänkte "som finns på svenska". Sorry!

   Radera
  3. Förstod det, och tyvärr - om vi ska prata om amerikanske böcker finns det ju hur mycket som helst att ta av, men inte när det gäller svenska :(

   Radera
 4. Blenda i Blendas bekännelser av Anita Eklund Lykull, och kanske Carro i Linas kvällsbok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blenda hade jag med, men Carro ska jag definitivt kolla upp! Superbra ju!

   Radera
 5. Hungerflickan av Hellevi Wahl. Irmeli som är huvudkaraktären, tror att hon är överviktig (var väldigt många år sen jag läste den). Sen får hon visserligen ätstörningar. Men bra bok!

  SvaraRadera
 6. well hela only ever yours av louise o'neill är ju på gränsen till en ätstörning så där är det HUR många kommentarer som helst om I'm so fat, no you're not look at me. Vet inte om det räknas men ett tips iaf ^^ Annars funkar väl DUFF? inte läst den själv dock så vet inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste tyvärr vara svenska böcker :( annars bra tips!

   Radera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg