Två böcker jag inte avslutade

05:43

Eftersom jag känner mig som en extremt dålig bloggare när jag lägger bort recex utan någon som helst intention att någonsin läsa klart - speciellt när det handlar om egenutgivare eller mindre förlag (känns dock så mycket jobbigare att ogilla sådana böcker pga VILL VERKLIGEN gilla) - kommer här ett dubbelinlägg om två böcker jag gett upp på sistone.


Den ena är Texas Whiffer. Skriven av Björn Cederlind, utgiven på Styxx förlag. Jag tyckte den lät spännande, men har inte ens lyckats komma in i handlingen för att jag inte alls... Trivs med den. Något som jag drar åt mig så mycket som möjligt när det gäller annat, men AVSKYR i skönlitterära böcker är ONÖDIG INFORMATION. Jag vill veta vad som händer och få reda på detaljer som är avgörande för berättelsen. Resten skiter jag ärligt talat i. Jag läser böcker för att det är historieberättande, och allt som inte hjälper till att föra berättelsen framåt... Alltså nej. Dessutom jättekonstigt hoppande i texten som jag inte alls förstår mig på. Därför ryker den här. Till second hand med dig.

Den andra boken läste jag en ganska bra bit i i somras. Nämligen Alvhilda. Jag fick ett recex av denna redan förra sommaren. Nu har den kommit ut i reviderad upplaga på nytt förlag (Andra Världar), och eftersom jag fortfarande inte läst ville författaren Pernilla Lindgren skicka mig ett nytt ex. Och även här: pladdret. SÅ MYCKET ONÖDIG INFO. Jag bryr mig inte ett dugg om hur många det får vara i hissen. Allvarligt talat. Plus att jag har helt enormt svårt för huvudpersonen som (alltså på riktigt, det är en grej i berättelsen) är helt känslobefriad (fast på ett sätt ÄR hon ju INTE det, eftersom hon i så fall inte skulle bry sig om alla konstiga saker som händer henne). Sen har ju jag ett ganska komplext förhållande till erotik i böcker. Eller komplext och komplext. Jag gillar det inte. Om jag vill ha erotik söker jag upp det själv. Och det här betyder ju egentligen inte att det är en dåligt skriven bok - det bara passar inte mig helt enkelt. Däremot går det ju inte att klaga på lång uppstartsprocess. Saker börjar hända redan på en gång, vilket ju skulle kunna tilltala mig. Men nej, sorry, vi klickade helt enkelt inte.

Sådär, då har vi det ur världen.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg