Undret, Howl's Moving Castle & Kris

06:14


Jag tänkte att jag skulle försöka skriva ett par meningar om några böcker jag läst men inte recenserat, för att 1. Minnas för mig själv. 2. Ge någon sorts pekfinger hint om vad jag tyckte så att ni andra ska kunna avgöra om ni vill läsa. 3. Det ser så mycket snyggare ut i läst-listan när alla titlar är länkar. Så här kommer de första tre, så ska jag försöka beta av en hel hög! Därför tänkte jag ta fredagarna framöver till att kortrecensera böcker som ligger på hög här hemma. Jag tänkte försöka samla ihop på tema, men det är ju också jävligt svårt ibland. Vi kör på sommarläsning i det här inlägget i alla fall!

Undret - R.A. Palacio

Det här är en fin liten berättelse om hur en liten kille med deformerat ansikte tar sig an världen och visar hur han är att räkna med. Jag har svårt att se att den skulle kunna lämna någon oberörd. Om en gillar massor av Star Wars-referenser, ljus i de mörkaste av tider och mellanstadieskildringar för oss som är lite äldre är det här definitivt rätt bok. Både mysig och hjärtekrossande! Minus för otroligt dålig översättning dock... Störde mig på en hel hög med ord. Men det är ju knappast författarens fel.

Howl's Moving Castle - Diana Wynne Jones

Tror att jag förväntade mig lite för mycket av den här boken - utan att ha sett filmen. Mina minnen av Diana Wynne Jones är romantiserade av barndomen. MEN det är fortfarande en väldigt bra bok - om än enormt förutsägbar. Refererar till en hög sagor, vilket väl dels bidrar till förutsägbarheten (men också etablerar den i någon sorts sagotradition). Räknade ut så fort Howl dök upp i berättelsen hur det hela skulle sluta, men det känns ändå rätt okej. Det är ändå vägen dit som är det viktiga.

Kris - Karin Boye

Jag har aldrig tidigare läst något av Boye förutom enstaka dikter, så jag tyckte att det var spännande. Kanske får jag skämmas som feminist/littvetare, menmen... Känner tyvärr inte att jag fick ut så mycket av att läsa den här. Jättekonstiga passager som inte verkar ha speciellt mycket med berättelsen att göra. Däremot sätter hon ju utmärkt prick finger på ångesten, och jag gillar själva berättelsen i sig. Antar att det är fel på mig som inte förstår storheten och att det inte är menat för underhållning.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg