6 x Oktober pt. 2

06:26

Så har det blivit dags för att ta oss an den här bloggens tre första oktobrar! Stor risk för att jag behöver plocka fram skämskudden när vi rör oss såhär långt tillbaka i bloggarkivet, men vad sjutton. Gissar på att jag har en så pass gammal läsarskara att alla vet ungefär hur det är att vara sexton år. Alternativt hur det är att börja bokblogga när en aldrig läst en bokblogg innan.


2011

Jag fick en Liebster Award och nominerade vidare. Klickade på länkarna nu och såg att av de fyra jag nominerade för fyra år sedan är det... ingen som längre bloggar på samma adress. Det var typ allt intressant som hände i oktober det här året.

2010

Det var faktiskt under en väldigt kort period en till person som bloggade på den här bloggen! Hon heter Frida, är en otroligt klok person som jag lärde känna på ett internetforum som efter tio år stängdes ner nu i dagarna. Hon är den mest religionskritiska vetenskapsanhängare jag vet - vilket ofc är typiskt bra. Hon gav mig till exempel rubriken "Miljön betalar din falukorv" till en debattartikel jag skrev i högstadiet, och i oktober 2010 skrev hon om två böcker. Den döende detektiven och Brev till en kristen nation. Själv skrev jag om Darling Jim som var den första gratisbok jag fick tack vare bloggen! En mycket trevligt person på Pocketbokklubben mailade mig efter att jag skrivit att jag inte fått den trots att jag beställt den. Typiskt fint!

2009

Alltså - det är knappt så jag vill länka något från det här året?! Jag var sexton år och recensionerna var så otroligt dåliga. Alltså. Alltså. Alltså. Skrattar åt den här slutsatsen så jag får andnöd (från "recension" av Heroin Diaries):

Rekommenderar verkligen folk att läsa boken, dels för att se hur oglamoröst ett rockstjärneliv kan vara, dels för att se att det inte är kul att vara knarkare. Tyvärr så är det många som tycker att det är coolt att knarka. Jag är inte en utav dom, vilket jag är ganska nöjd med...

Alltså bara... ORKAR INTE????? Thank God för att bli vuxen och utvecklas och få perspektiv.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg