Augustiminnen, Dubbel-Trubbel & Hester Hill

06:03


Fredag igen - jösses så fort den här veckan har gått! Kanske för att jag hetsläst och varit sjuk halva veckan... Jag har också: köpt nya jeans. bakat kakor. intervjuat Leigh Bardugo. typ inget mer.

Tre mini-recensioner ska det bli idag igen. Den här veckan är temat mellanåldersböcker.

Augustiminnen - Sarah Lean

Hannahs morfar har lovat att berätta en historia, men nu håller han på att glömma. Han har Alzheimers och glömmer till och med ibland bort vem Hannah är. Hannah försöker på egen hand ta reda på morfars historia. En fin liten berättelse om vad som händer när en närstående håller på att försvinna, men gör det långsamt. Inget revolutionerande fantastiskt, utan snarare den typen av dussinbok jag definitivt hade gillat när jag var nio-tio. Lite spänning, lite familjrelationer, lite kamp mot klockan, lite engelsk havsstad och väldigt mysigt.

Dubbel-Trubbel - Jory John, Mac Barnett & Kevin Cornell

Det här är faktiskt en bok med rätt mycket mer djup än vad en skulle kunna tro. Miles Murphy brukade vara känd som busfröet på sin förra skola. När han börjar en ny skola upptäcker han att skolan redan har ett busfrö. Miles ställs inför problemet vilken roll han nu ska anta, när den han brukar ha redan är upptagen. Samtidigt är den hysteriskt rolig (till och med för mig som är vuxen. Inte bara prutthumor som är populärt i den här åldersgruppen med andra ord). Minus för avsaknad av tjejer - finns en enda i boken som visserligen inte är ett love interest, men ändå bara ytligt bekant.

Mysteriet på Hester Hill - Kristina Ohlsson

Jag har inte läst något av Ohlsson tidigare, eftersom deckare inte är min cup of tea. Men när hon skriver mellanåldersskräck - hur ska jag inte kunna ta mig an det? Resultatet är himla bra, helst vill jag att hon ska hålla sig till det här för alltid (liksom Åsa Larsson och Ingela Korsell. Tydligen verkar det finnas tillräckligt många likheter mellan vuxendeckare och mellanåldersskräck). Settingen är kind of perfect - en gammal herrgård på landet. En hel hög med steg på vinden, saker som är där och inte är där och så vidare - och sen tidsresan och uppdraget att ändra på något som hände för 100 år sedan. Mycket bra!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Trevligt att Hester Hill ligger och väntar i hyllan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, alltså den är ju inte direkt PAX, men mysig och bra! :) bra höstläsning!

      Radera

Instagram

Populära inlägg