Fables, Saga & Rat Queens

05:31


Tre-recensionsfredag! Och lönedag! Hurra! Idag ska jag 1. Jobba. 2. Köpa en Captain Phasma-Pop att ha i bokhyllan (har städat i min bokhylla så att alla böcker står inskjutna = större rum och mer plats för... öh... Popfigurer...). 3. Käka vietnamesiskt. 4. Se Imperial State Electric. MEN FÖRST! Kortreccar!

Fables: Legends in Exile (vol 1)  - Bill Willingham

Okej, så sagoväsen lever vanliga världen och allt är väldigt byråkratiskt och shitz <- Snabbresumé. Jag är tyvärr inte såld på den här serien även om jag gillar konceptet. Alltså det här att Snövit et al ska försöka skapa sig ett liv i en vanlig värld, att något som egentligen är oberoende av att de är sagovarelser händer (alltså i det här fallet: en person försvinner) som sedan måste lösas. Men gillar inte bilderna supersupermycket vilket ju ändå gör rätt mycket. Kommer definitivt fortsätta läsa, men någon volym då och då. Köpte vol 1 & 2 samtidigt och 2 är fortfarande outläst. Väntar på lusten, men den kommer nog snart!

Saga vol 2-5 - Brian K. Vaughan & Fiona Staples

Jag var lite besviken på Saga efter första delen, eftersom jag inte tyckte att den riktigt levde upp till mina (skyhöga!!!!) förväntningar. För övrigt jättekonstigt att jag aldrig skrev om resterande delar, för jag hade till och med anteckningar och läste dessa samma kväll eller kvällen efter... Nåja. Jag tycker att den tog sig REJÄLT i volym 2 och 3, men att det nog också var där berättelsen peakade... Det känns som att i vol 5 var inte ens Staples teckningar - som ändå är det bästa bästa med Saga - riiiiiktigt lika utflippade som de brukar. Och herregud, skittaskigt att recensera fyra delar i ett supermegakort stycke bara, med för att sammanfatta: Vol 2 & 3: Så. Jäkla. Bra. Vol 4 & 5: Tappar lite, men fortfarande riktigt bra. Ok, ärligt talat? Det här är mest till för att återupprätta Sagas rykte på den här bloggen.

Rat Queens: Sass & Sourcery (vol 1) - Kurtis J. Wiebe & Roc Upchurch

Svinkort sammanfattning: Fyra väldigt olika brudar som slåss och sånt. Jag gillar premissen eftersom de är jävligt coola, inte pressas in i samma himla roll och well... ja. Gillar också att deras kroppar är så pass olika - med tanke på att det bara finns EN enda kvinnokropp i nästan alla andra serier jag läst. Vad jag inte gillar är att det fokuseras väldigt mycket på kroppsdelar som inte känns så jäkla relevanta och det märks ganska tydligt att den är tecknad för - just det - the male gaze (räcker egentligen med att kolla på bilden här ovan). Jag har fattat att det är vanligt i serier men jag har förvånansvärt nog lyckats undvika det. I övrigt tycker jag att det är väldigt ointressant med slagsmål. Har inte köpt vol 2 av den här, och velar fortfarande. Alltså den är ju ändå rätt rolig, storyn var... rätt bra, inte klockren, men rätt bra och teckningarna var ju snygga i övrigt.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg