Följ Mark Watney

10:15

Bild av Trouvelot Cater från Bing Watney Home
De senaste veckorna har jag tjatat så mycket om The Martian inför min sambo att jag är tveksam till om han ens vill se filmen längre (nä, vi har inte sett den än. Såg Inside Out förra veckan, och bio två gånger på en vecka kändes saftigt. Se den för övrigt!). Dessutom vet han att jag ju älskar allt med rymden och blir typ som en femåring så fort någon börjar prata om rymden (behöver jag säga att vi ställde klockan inte bara en utan två gånger för att kunna gå ut och titta på supermånförmörkelsen. Dock för molnigt båda gångerna) (tips till alla andra rymdtöntar: Lushs badbomb Intergalactic - rymden i badkaret alltså. Så. Himla. Fin).

Så min sambo länkade det här till mig. Det vill säga: Chans att följa Mark Watneys väg på Mars på karta. OCH OCH OCH det bästa: Den här hemsidan (som också är länkad i artikeln). Går att välja spoilerfritt för den som varken sett eller läst (som undertecknad alltså. Nej, är fortfarande inte minsta lilla intresserad av boken). MEN! Bilder från platserna han är på. Och trots att jag inte ens sett filmen än blir jag så jävla märkligt upphetsad av det här och har svårt för att skriva de där två hemtentorna jag behöver ta tag i eller blogga till imorgon eller plocka ur diskmaskinen eller något annat vettigt jag borde göra.

Mvh en väldigt rymd-töntig 22-åring

Det här är för övrigt publicerade inlägg nr 1337.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Precis lika härligt nördig är jag ( iaf gällande den här boken ) så jag tar emot tipset med stor stor tacksamhet. Ska se filmen på fredag. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska försöka få Victor att vilja klämma in det i helgen också. Mellan hans AW på fredag och min jobbdag på lördag och plugg och... Men vad är väl en film på bio? Suck...

      Radera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg