Guide till att skriva hemtenta pt. 2

10:58

Eftersom NÅGON opponerade sig mot mitt sätt att skriva hemtenta gör jag väl nu då ett nytt inlägg om hur det går till dårå.

1. Formulera frågeställningar om du inte har fått sådana från läraren (det har inte jag...).
2. Läs texten minst fyra gånger. MED ÖVERSTRYKNINGSPENNA. Och penna att anteckna med.
3. Träffa dina klasskompisar och diskutera.
4. Ha sjukt bra självförtroende och skriv 3000 tecken på typ en timme.
5. Bryt ihop (kan med fördel hoppas över).
6. Krisa ihop med dina klasskompisar (det här kan vara nyttigt även om du inte brutit ihop).
7. Boka pluggdate.
8. Sitt tysta bredvid varandra i biblioteket och skrivskrivskriiiiiiiv.
9. Ok, sen vet jag inte, för där är jag nu. Men det ska väl bli en hemtenta av det här också.

OBS på att jag nästan alltid skriver mina hemtentor på några timmar sista dagen, så jag tycker ändå jag är ute i god tid nu när jag inte ska lämna in förrän på MÅNDAG.

Du kanske också gillar

4 kommentarer

 1. Opponerade och opponerade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kallar du det här då: "Jag säger inte att du gör fel, men punkt 1-4 låter jobbiga?" ???

   Radera
 2. Jag sa ju aldrig "gör så här"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men du var ganska tydlig med att mitt sätt INTE var bra.

   Radera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg