Ten Bookish Things I Want to Quit Or Have

05:54

Tisdag och dags för Top Ten Tuesday! Veckans tema är bokrelaterade saker jag vill sluta med, och det kan vara lite vad som helst. Så jag tänker helt enkelt blanda högt och lågt på veckans lista.

1. Räkna sidor medan jag läser

Hur många det är kvar på kapitlet, på boken, hur många det är kvar till det landmärket, hur många sidor jag kan läsa på så många minuter och så vidare. Detta är någon jag gör med i princip alla böcker jag läser - oavsett hur bra eller dåliga de är (även om jag såklart tenderar att räkna mer om det är en trist bok). Det är ju faktiskt en av fördelarna med att läsa på platta - det går inte att bläddra fram och tillbaka på samma sätt = svårare att räkna.

2. Bläddra med tummen på sidorna när jag läser

Eh, vet inte hur jag ska förklara det här, men jag sitter och grejar med tummen mot boksidorna nedtill på boken och bläddrar med dem när jag läser. Vilket är jävligt stressande.

3. Tänka att omläsningar inte är lika mycket värda som förstagångsläsningar

Jag läser nästa aldrig om böcker, eftersom jag inte värderar omläsningar lika högt som nyläsningar. Trots att jag liksom har en hel hög med böcker jag skulle vilja läsa om. Typ Hunger Games (fast på engelska), Jellicoe Road, Nattens cirkus... för att nämna några utöver Harry Potter.

4. Vara bloggcentrerad

Jag kan känna att bloggandet både berikar och begränsar mig när jag läser. Det är ju liksom sällan jag läser bara för min egen skull längre - ofta när jag reflekterar över något jag läser formulerar jag det samtidigt i huvudet till ett blogginlägg. Samtidigt reflekterar jag ju mer överhuvudtaget när jag läser för att skriva om det, vilket ju på sätt och vis gör det roligare...

5. Alltid tänka på nästa sak jag ska läsa

Det här gör jag SÅ SÅ SÅ mycket, vilket väl är en biverkning av att ha mycket böcker hemma. Så svårt att njuta av att vara mitt i ett äventyr när jag vet att jag snart kan kasta mig in i ett helt annat.

6. Köpa böcker

Alltså 1. Min bokhylla älskar inte mig. 2. Grejen med bibliotek är ju egentligen fantastisk. 3. Jag har fattat tycke för att läsa på telefonen, men skulle helst vilja ha en iPad (gillar inte min Letto riktigt, vilket väl beror på kombon: ful + tråkig + långsam) men jag kan rabbla en lista på minst 20 saker jag behöver (och vill) prioritera innan en iPad (1. Spara pengar till den där månaden i sommar då jag inte får in nå cash. 2. Spara pengar till när jag blir arbetslös. 3. Spara pengar till att någon gång i mitt liv köpa en lägenhet. 4. En Macbook. 5. Berlin. 6. Tatueringar. Eeeeeh, etc)... Men visst vill ni ge mig en iPad i julklapp? Bra, puss, tack, då säger vi så!

7. Sluta blogga

Och läsa Library of Souls istället (alltså inte permanent, ni behöver icke vara rädda). Så det tänker jag göra nu, trots att denna lista inte är fullständig. KTHXBYE.


Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Jag tror visst att din bokhylla älskar dig. Tänk så tomt och tråkigt hen skulle ha annars ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, okejdå! Men jag tänkte mer på att den kanske tycker det börjar bli för tungt?

      Radera

Instagram

Populära inlägg