Ten Wishes I'd Ask The Book Genie To Grant Me

06:21

HEJ TISDAG! Jag är inne på dag två av mitt FEMTON DAGAR långa höstlov (ALLTSÅ DET ÄR JU NÄSTAN ORIMLIGT)!!!!!! Eller okej, jag har en hemtenta på 4000-6000 tecken att skriva, men det löser sig nog.

Temat för veckans Top Ten Tuesday är tio bokiga saker jag önskar mig. Och alltså det här är SVINSVÅRT. Helt plötsligt får jag önska exakt precis vad jag vill i hela världen och jag måste typ pressa fram saker... ILLA. Alltså kommer bara liksom på helt vanliga saker typ? De två sista var något av en nödlösning.

1. Ett Harry Potter-rum
Det vill säga ett rum som är litet på utsidan men stort på insidan. Det ska kunna hålla alla mina bokhyllor, och hur mycket jag än fyller det ska det aldrig bli fullt. Önskar även en Hermione-väska. Dels så att jag slipper ha stor väska bara för att få med mig en inbunden bok, och fatta praktiskt när en måste ha stor väska som blir knökfull och tung?!

2. Park
Önskar att jag hade varit kompis med Park (Eleanor & Park) när jag var liten så vi hade kunnat vara konstiga tillsammans. Och lyssna på bra musik och läsa serier. Det hade varit fint. Eller wth, önskar att jag hade kunnat hänga med Park NU också. Helt okej.

3. Mer tid
Bc obvious reasons.

4. Obegränsat med pengar
Well, obvious reasons här också. Och det här skriver jag precis efter att jag lagt pengar på det tråkigaste jag köpt hittills i livet: vinterdäck. Så jävla vuxet. Vill hellre köpa serier.

5. Att få kunskap utan att behöva skaffa den
Alltså, ni vet hur svårt det är när en vill läsa in sig på ett område och inte vet var en ska börja? Så känner jag just nu. Dessutom råkar jag vara en person som AVSKYR att göra fel, så sitter här livrädd och vet inte var jag ska börja läsa någonstans. Är dessutom för stolt för att be om hjälp. Gud, så larvigt. Men jag får väl ta och kila in på bokhandeln och fråga mina kära kollegor i alla fall då. Där finns det ju en hel hög med experter på olika saker.

6. En till bok av Jandy Nelson
Comments not needed. Who doesn't?

7. Att jag skulle orka fortsätta på den här karaktärsidén jag har i huvudet
Förra veckan när jag var på pressfrukost hos Rabén & Sjögren fick jag efter en stund väldigt svårt att koncentrera mig. Sprunget ur min relation till kaffe (alltså, hade sådana jävla tvångstankar den morgonen om att jag skulle råka välta ut min kaffekopp så satt och höll mig om armarna) började jag skriva en karaktär i huvudet. Och jag önskar innerligt innerligt att jag helt magiskt (för ja, jag tror att det är magi som behövs om jag någon gång i mitt liv ska skriva en bok) skulle göra något mer av det här än jag gjort av karaktärsidéer tidigare. Men jag tycker det är svårt när jag liksom inte har någon att skriva med?! Är typen som helst jobbar ensam i vanliga fall - men just det här är så svårt tycker jag. Så om någon vill skriva en knäpp bok ihop med mig får ni säga till.

8. Att bli av med min rädsla för tjocka böcker
Så att jag slipper ha Well of Ascension liggande oläst här hemma.

9. En iPad
Att läsa e-böcker på! Ogillar den läsplatta jag har, eftersom den är så otroligt långsam. Visst att argumentet för den är att det är mer boklikt - men alltså om det inte blir precis som att läsa en vanlig bok går jag hellre all in och tar något helt annorlunda. Jag vill ha möjlighet till färg, bakgrundsljus, kunna köpa från flera olika ställen direkt i plattan och gärna kunna göra andra saker än att bara läsa böcker. Och en platta som inte är helt värdelös när det kommer till PDF:er. Eeeeh, efter jag skrivit det här började jag seriöst titta på att köpa en iPad mini 4. Ska överväga detta seriöst fram till i typ januari. Har till och med diskuterat det med min sambo, och han tyckte det lät vettigt.

10. MUMINMUGGAR!!!!!
Mitt råddjur är så himla ensamt här hemma i muggskåpet. Jag har skrivit en prioritetslista att skicka till alla jag känner inför jul. Den ser ut såhär: 1. Dvala. 2. Ögonblick på stranden. 3. Mumin på äventyr. 4. Kärlek. 5. Sniff. 6. Mårran.

Det var det!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg