Nimona - Noelle Stevenson

05:29

Fanpic gjord av.
För det första: Ni ska läsa detta seriealbum.
För det andra: Eeeeeh, let's just start the review, oki?

Det här är med mina mått mätt en ganska tjock grafic novel om Nimona, sidekick till Lord Ballister Blackheart. Blackheart är en skurk med väldigt fasta principer. Visst, han tjafsar med hjältarna, men han skadar aldrig oskyldiga - han helt enkelt följer reglerna. Det gör inte Nimona. Hon skiter i alla regler. Det är lite osäkert om hon är en liten tjej eller en hundratals år gammal varelse. Det är lite osäkert om Blackheart är kär i Sir Ambrosius Goldenloin - hjälten som en gång hade av hans arm och som förstörde hans egen karriär som hjälte. Vad som är säkert: De två utvecklar en alldeles speciell vänskap.

Stevenson har använt fantasykonventioner för att bryta dem och göra något nytt. Bara en sådan sak som mörker och ljus lyckas hon bända på nya, intressanta sätt. Världen är något sorts mellanting mellan en vanlig medeltidsfantasy värld och ett framtida övervakningssamhälle. Vi får se saker som riddare och tornerspel vs forskning och datorer i samma värld - och det fungerar otroligt bra. Samtidigt som Stevenson skriver in sig i klassisk fantasy, droppar hon också referenser till till exempel superhjälteserier och det hela blir lite parodiartat (på ett bra sätt).

Alltså, jag försöker skriva en recension här, men funderar på vad den här serien INTE har?! Bra plot, cool kvinnlig huvudkaraktär, normutmaningar, humor, snygga teckningar... Det är liksom så mycket bra att jag har svårt att sortera tankarna och inte låta det här endast bli en enda radda av hyperboler eller något. Det här är förmodligen världens himla sämsta recension, för det är så bra att jag liksom inte ens pallar förklara mig själv.

Nimona
Noelle Stevenson
272 s.
Harper Collins
2015
Goodreads

Du kanske också gillar

3 kommentarer

 1. Jeg kjenner virkelig at jeg gleder meg vilt til å få denne serien hjem i postkassen. I går surfet jeg nemlig innom Book Depository og bestilte meg noen seriealbum, Nimona var en av dem. Da er det bare å håpe at jeg liker albumet like godt som deg :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, har svårt att se hur Nimona ska gå att ogilla, så du kommer säkert också gilla den :)

   Radera
 2. Jeg håper det, krysser fingrene for at den snart dukker opp i postkassen min :) God helg!

  SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg