Okej & Papegoja

11:55

Lånad härifrån.
Min sambo sabbade mina helgplaner. Jag hade tänkt att medan han åkte till jobbet för att klippa filmer till julkalendern (var med och peppa på facebook förresten!) skulle jag strecktitta på Jessica Jones (alltså Krysten Ritter = <3. Min lillasyster sa för övrigt det mest genius om denna tv-serie: "Jag tänker att det här händer efter Don't Trust the Bitch in Apartment 23"). Men så kom han hem mitt i avsnitt tre igår och efter att jag förklarat allt som hänt sa han att han också vill titta... Surt för mig, för han är ca världens långsammaste serie-tittare. Nåja. Jag får väl se till att läsa bok idag istället! Och blogga! 

På schemat idag står A-Ö-boktaggen:

O - Okej. En bok som inte var dålig, men inte särskilt bra heller.

Den här boken fick dig att säga "Meh" och rycka på axlarna. Den var liksom bara okej.

Kris av Karin Boye var nog en sådan bok för mig. Hade väl också väldigt höga förväntningar, eftersom jag bara läst Boyes dikter tidigare och de är ju ofta rätt så genialiska. 

P - Papegoja. En bok du känner härmade en annan.

Du känner att författaren var starkt inspirerad av en annan mer känd bok när du läste den här boken.

An Ember in the Ashes som jag läste klart igår är nog egentligen sjukt inspirerad av Hunger Games. Men jag har tänkt lite på det där att allt som kommer efter Hunger Games som överhuvudtaget liknar Hunger Games på något minsta lilla sätt (tex Panic blev också anklagad för att vara Hunger Games-kopia, trots att enda likheten är tävling...) blir kallade för härmisar. Och så tänker jag på Battle Royale som ju egentligen är en japansk Hunger Games - fast nio år tidigare. Det är aldrig någon som går runt och säger att dessa är "en ny Battle Royale" trots att Battle Royale var först, och trots att Hunger Games är uppenbart inspirerad av Battle Royale. Måste verkligen läsa Battle Royale för övrigt. 

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg