10 låtar jag spelar sönder

07:30

Alltså gudars vad segt det går för mig att blogga den här veckan. Känns som att jag verkligen har NOLL inspiration. Om det är något speciellt ni skulle vilja läsa om får ni säga till!

Men ok, idag: Jag är av den typen att jag lätt kan spela samma låt tio gånger på raken varenda dag i tjugo dagar och sen arkivera den i mitt Spotify för att bara lyssna på... normalt ofta. Här är tio låtar jag gärna spelar tio gånger på raken just nu:

1. Allie – Belle & Sebastian | Fick ett hårt slag i magen igår när jag satt på pendeln och det kändes som att jag ville ge upp allt i livet. Satte på denna och "the tricks in your head are a lie", tack för påminnelsen.
2. But It's Better If You Do – Panic! At The Disco | Eh, för att Panic! är bland det finaste som finns. A Fever You Can't Sweat Out är ett sånt där album jag kan hela utantill. Har lyssnat på det så många gånger att jag alltid blir lika förvirrad varje gång låten tar slut över att det inte är "I Write Sins Not Tragedies" som tar över.
3. You Never Give Me Your Money – The Beatles | Alltså det är så sinnessjukt fantastiskt att få ha Beatles på Spotify. ♥
4. I Always Knew – The Vaccines | För att den är så bra att sjunga med i?!
5. Dearest – Buddy Holly | Det sämsta med den här låten är att den är så kort. Fast då måste en lyssna många gånger! Men och alltså lyssna bara, hur kan låta bli att bli litelite kär?
6. Young Americans – David Bowie | När jag sorgelyssnade igenom Bowies alla plattor på hans dödsdag var det konstigt nog den här låten jag plockade med mig, och jag har lyssnat på den tre-fyra gånger om dagen sen dess. Well.
7. Dogs – Sun Kil Moon | Upptäckte alldeles nyss Sun Kil Moon genom en klasskompis. Eh, okänt dock varför jag fastnade för just den här låten med tanke på hur otroligt pryd jag är...
8. So It Goes – Nick Lowe | Alltså thank you Spotify for "Veckans tips". Jag säger bara det.
9. Raised By Wolves –Voxtrot | [insert text från låten ovan]
10. Nine In The Afternoon – Panic! At The Disco | Alltså allt de gjort efter Fever-plattan (som nämns ovan) är ju betydligt sämre, men den här och "Memories" är faktiskt bra.

Eh, och för övrigt så släppte ju då Panic! At The Disco en ny platta för ca 2 veckor sedan och den är helt enkelt bedrövlig. Klarade inte lyssna klart på en enda låt. Fy fan vad jävla usel. Det här är alltså bandet som gjort en av mina bästa skivor _någonsin_. Så går de och blir helt jäkla förkastligt dåliga. Att inte ha sett dem live medan de fortfarande var bra är en av mina största sorger i livet.

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. Så himla sorgligt med band man gillar som blir dåliga :(

    SvaraRadera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg