16 filmer 2016

07:30

Jag har aldrig varit en film/tv-serie-person. Sen började jag jobba på SF-bokhandeln. Och alltså, om en inte är nörd när en börjar jobba där kommer en med 110% sannolikhet bli det. Jag märker att jag blir intresserad av saker som jag verkligen inte hade brytt mig om tidigare. Till exempel har jag inte förrän i år uppnått guldmedlemskap i BIoklubben. Tänk på att jag är en person som gick på bio kanske varannan månad tidigare. Och till exempel har jag aldrig tidigare i mitt liv gjort en lista på filmer som kommer på bio. Det har jag gjort nu. I ett excel-ark. Yep. Och skrivit in premiärerna i min kalender. So fucking ambitious. Men jag ska fan hålla hårt i guldmedlemskapet nu.


Här kommer då alltså 16 av de filmer jag vill se i år - i ordning:


1. The 5th Wave | 22 januari

Trots att den här bokserien förstördes med Det oändliga havet och trots att jag har extreeeeemt svårt för Chloë Grace Moretz vill jag ändå se den här filmen. Hoppas verkligen att filmen blir lika bra som jag minns den första boken i alla fall!


2. Deadpool | 12 februari

Jag har ärligt talat 0 koll på Deadpool, men hey det är ju då det här med Marvel-filmer. Obligatoriskt att se på bio. Ingen kommer undan.


Det här konceptet är ju typ FÖR BRA. Jag var inte superimponerad av boken, men är övertygad om att det passar sååååå mycket bättre i filmformat. Det här påminner mig för övrigt (med tanke på att jag skrivit i recensionen av boken att jag älskar kärleksberättelsen) att jag borde läsa originalet, och överlag mer Austen. Har gillat det jag läst av henne.

Jag måste faktiskt erkänna att jag av någon dum anledning är sjuuuuukt skeptisk till den här filmen. Kanske mest för att alla Superman-filmer jag sett varit dåliga... Känns ju larvigt att låta det gå ut över Batman, men i alla fall.

Alltså Cap America <3 Jag och min lillasyster brukar se MCU-filmer tillsammans (förutom gången då hon dissade mig och jag gick och såg Antman själv... mvh bitter), och antar helt sonika att vi ska se den här tillsammans också (men det var ju brist på kommunikation som gjorde att jag fick se Antman själv, så kanske bäst att ta upp det här i god tid).


6. X-Men: Apocalypse | 20 maj

Remember what I said about Marvel? Sen kanske jag har en crush på James McAvoy också. Och Jennifer Lawrence ofc.


7. Alice Through the Looking-Glass | 27 maj

Var rätt så besviken efter Burtons första Alice-film, men tror att det till 90% beror på för höga förväntningar. Alltså grejen är att Tim Burton = ♥ och Alice = ♥, så jag trodde att filmen skulle bli = ♥♥♥♥. Det blev den inte. Egentligen har jag nog för höga förväntningar på den här också... För övrigt borde jag läsa Through the Looking-Glass, vilket jag fortfarande inte gjort.


8. The Conjuring 2 | 10 juni

Alltså del ett av den här är bland de bästa skräckfilmer jag sett. Såatteh. Hope they keep it up.


9. The Secret Life of Pets | 5 augusti

ALLTSÅ KOLLA TRAILERN BARA JAG DÖR SÅ GULLIG.


10. Suicide Squad | 5 augusti

Jag försöker – när jag hinner – läsa in mig på Suicide Squad. Har hunnit eeeeh... EN volym hittills, men är så jävla såld på konceptet. Hoppas mycket på den här filmen.


11. Finding Dory | 26 augusti

NO WORDS NEEDED.12. A Monster Calls | 14 oktober

Jag har länge velat läsa Patrick Ness, är övertygad om att vi skulle trivas ihop. Dessutom är det J. A. Bayona som regisserat, som även gjort El orfanato som är en av mina bästa filmer.


13. Doctor Strange | 28 oktober

Måste jag fortfarande motivera? Räcker det inte med att jag använder M-ordet?


14. Fantastic Beasts and Where to Find Them | 18 november

AHMEN GUD SÅ PEPP.


15. Rogue One: A Star Wars Story | 16 december

Kommer sitta som på nålar inför varje ny Star Wars-film även i fortsättningen. Även om jag är nöjd ändå med Force Awakens. Är också nyfiken på vad det kommer bli av dessa utanför-trilogin-filmerna. Spännande.


16. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children | 25 december

ÄR SÅ PEPP PÅ DEN HÄR ATT JAG TYP DÖR????!!!!! Ska försöka få någon annan i mitt liv att bli lika pepp så vi kan se den tillsammans. Har inte hittat någon än, men det löser vi. Hoppas jag.

Så det här är ju då ETT URVAL av vad jag vill se i år. Vad är ni sugna på?

Du kanske också gillar

4 kommentarer

 1. Är nog med dig hela vägen förutom just Alice-filmen. Klarar inte av Carroll överhuvudtaget, men det lär ju inte överraska nån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud så mycket mindre jag hade tråkat ut min sambo om du och jag hade bott i samma stad... Han: "Ja, men alltså en vill ju inte se typ Deadpool och alla Marvel-filmer innan en sett recensionerna". EH JO?!

   Radera
  2. Förstår inte vad recensioner har med Marvel-filmer att göra så länge de görs av Marvel/Disney och inte Fox eller liknande. Det är som att säga att man måste vänta på recensioner om Star Wars.

   Radera
 2. Fast nä, inte riktigt. Var tvungen att undvika sociala medier hela dagen för att slippa se något om Star Wars. Men som i att auto-se oavsett recensioner: ja. I och för sig har jag fortfarande inte sett Fantastic Four bara för att jag läst i facebookgrupper osv att den var så urbota dålig...

  SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg