Bokbloggsjerka 15 - 18 januari

09:30

Alltså, visst känns det som att saker liksom... återgått till sin ordning nu när det är jerka-bloggning som sker varje fredagsmorgon? Förr brukade jag alltid skriva dessa inlägg samtidigt som jag åt frukost, så jag är väldigt nöjd med att få återgå till den rutinen.

Den här veckan har jag skrivit en hemtenta som INTE varit en helveteshemtenta – ändå har den tagit mer tid än jag planerat och jag sitter ändå här i sista stund... Har i och för sig bara redigeringsarbete kvar nu, så jag tror det kommer gå bra ändå! Över till jerkan:

Har du gjort upp några läsplaner för 2016, och hur väljer du i så fall ut vilka böcker du ska läsa och när?


Njaoa. Jag bestämde mig för att ägna januari åt omläsningar, men ärligt talat har det gått sådär. Jag har suttit med två stycken hemtentor som verkligen tagit helt sjukt mycket tid (the life as a Master's student </3) och har inte ens haft ork att lyssna på podcasts. Istället har jag mest blivit sittande med musik i lurarna och... eh, just det... Candy Crush. Bytte bok och det har inte blivit bättre. Nästa vecka är jag dock "ledig" (aka jag ska jobba på min uppsats) så hoppas jag orkar lite mer då.

I övrigt tycker jag att vårutgivningen är jäkligt skral. Åtta böcker har jag skrivit upp, utspritt på februari till maj. Ärligt talat känns det ganska skönt. Jag försöker att verkligen inte göra upp planer i år, utan tänker på friheten i att se en bok i bokhandeln, köpa den och sen läsa den på en gång. Att bara gå dit och välja en, utan att ha planerat i förväg vad jag ska köpa. ☜ DET är min läsplan för 2016.

Du kanske också gillar

15 kommentarer

 1. Usch och fy, nu kommer jag precis ihåg varför jag inte vill sätta mig på skolbänken igen :) Hoppas allt skrivarbete går bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är ju jävligt jobbigt men det är också (för det mesta åtminstone) väldigt kul!

   Radera
 2. Helt rätt! Ta den bok som du blir sugen på!

  SvaraRadera
 3. Älskar skolbänken! Kan liksom inte sluta. Pausade min master för att skoltröttheten började komma och började istället plugga strökurser, bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså skulle plugga resten av livet om jag kunde. Typ största anledningen till varför jag vill doktorera, haha :)

   Radera
 4. Jag läser det jag har lust till för stunden, annars funkar det inte!

  SvaraRadera
 5. lite slalomläsning är inte fel! en växlar ju lite i humör och ork

  SvaraRadera
 6. Håller med om att vårutgivningen känns lite tunn. Omläsningar har jag inte på något sätt gett något löfte om, det har bara blivit så. Läste om legendtrilogin för någon vecka sedan och fler blir det nog. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså Legend <3 Borde också läsa om den, var ju faktiskt två år sedan jag skrev min kandidatuppsats om den nu!

   Radera
 7. Ja men visst var vårutgivningen trist, jag tror också jag skrev upp 8 böcker eller något.
  Inte så kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi: "vi har BARA skrivit upp åtta böcker vi vill läsa under våren!!!" Alla andra normala människor har förmodligen ingen koll alls. :) eller kanske om det är en seriefortsättning de vill läsa eller något sånt, men ja.

   Radera
 8. Det är nackdelen med planering, om livet gör att man inte orkar läsa.

  SvaraRadera
 9. Verkar som en riktigt bra läsplan för dig det där. Lycka till med studier! :)

  SvaraRadera
 10. Har inte koll på vårutgivningen i år, men överlag tycker jag att hösten brukar vara mer spännande.

  SvaraRadera
 11. Jag läser det jag känner mig sugen på för stunden, blir bäst så att planera funkar inte för mig.

  SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg