Bokbloggsjerka 22 - 25 januari

07:53

Uppdatering på livet: Jag är inne på tredje dygnets migränanfall och har googlat och googlat och googlat för att hitta huskurer och fattade inte förrän idag att det säkert är B-vitamin-brist (hey, vegkids, ät er B-vitamin. I am bloody serious. En kan få nervskador). Med tanke på alla blåmärken jag har på benen (också tecken på B-vitamin-brist) borde jag verkligen ha räknat ut det här tidigare... Jag läser fortfarande ingenting, och tack vare att jag legat däckad i dagarna två har jag inte heller jobbat någonting på uppsatsen den här veckan. Är sådär nöjd. Just nu ligger i alla fall migränen mest och bultar långt bak på vänster sida, så jag tar tillfället i akt och tar hand om det här lilla stället.

Och det är ju dags för jerka! Annika undrar den här veckan vilka våra bästa böcker som är baserade på filmer/tv-serier är. Alternativt det omvända.

Jag kunde inte åminna mig att jag läst någon sådan bok alls – förutom typ Lejonkungen och Pocahontas och sånt när jag var liten (bilderböcker med scener från filmerna som bilder alltså). Men så skrev Monika om Poltergeist och den har jag faktiskt läst! Det var dock på den tiden jag var alldeles för liten för att egentligen läsa vuxenböcker, men jag ändå raidade min pappas och låtsasmammas bokhylla efter böcker. Tror inte jag sov på en vecka efter att ha läst klart den.

Dock har jag sneglat lite på Interstellar i bokhandeln. ÄLSKADE filmen, men är egentligen väldigt tveksam till att jag skulle gilla den som bok. Precis som med The Martian, det är liksom den typ av berättelse jag uppskattar mer i filmformat än i bok. Plus att jag sett Interstellar två gånger och grät lika mycket båda gångerna (om inte mer den andra gången bara för att jag vet hur det slutar). Vet inte om jag pallar utsätta mig för det igen – inte ens som bok.

Du kanske också gillar

10 kommentarer

 1. Interstellar som bok? Det hade jag ingen aning om. Filmen är grymt bra!

  SvaraRadera
 2. man blir ju osäker vilket var först... Skönheten och odjuret skrevs av Jeanne-Marie Leprince de Beaumont 1756.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du menar Disneyböckerna nu är det helt säkert att dessa är baserade på filmerna som alltså i sig är baserade på andra berättelser... Om du inte syftade på det vet jag inte riktigt hur detta makes sense :)

   Radera
 3. Skönheten och odjuret skrevs av Jeanne-Marie Leprince de Beaumont redan 1756.

  SvaraRadera
 4. Poltergeist kanske vore intressant att läsa :) Gillade filmen

  SvaraRadera
 5. Har varken läst eller sett någon av de här titlarna

  SvaraRadera
 6. Disneyböcker har jag också läst, och även om det från början är en bok (som Tarzan t.ex.) så tror jag knappt man känner igen originalet i Disneys version så det blir som en helt ny bok...

  SvaraRadera
 7. The Martian har jag läst, den var lite tjatig tycker jag, så du har säkert rätt.

  SvaraRadera
 8. Ensam på Mars hamnade bland mina top tio böcker 2015. Ser så mycket fram emot att se filmen. Interstellar har jag ju sett, men att den fanns som bok visste jag inte.

  SvaraRadera
 9. Jag undrar om det finns någon chans att Ensam på Mars kommer på årets bokrea.

  SvaraRadera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg