Bokbloggsjerka 29 januari – 1 februari

09:29

Vi har börjat helgen tidigt den här veckan – Victor tar en kompdag från jobbet och jag låter bli att plugga för att istället kunna åka en IKEA-vända. Det bästa med att skriva uppsats i litteraturvetenskap är ju dock att en får läsa liksom vanliga ungdomsböcker som material, så jag tänkte försöka klämma in lite sådan läsning mellan alla födelsedagsfiranden i helgen.

Och ok, Victor utbrast nyss superupprörd: "VAR ÄR LÖRDAGSBILAGAN????" Jag: "Det är fredag..."

Över till veckans jerka:

Har du någonsin läst en bok där det har hänt någonting som du inte alls hade väntat dig eller som du absolut inte tyckte om?


Den senaste jag tänker på är Illuminae, där det i slutet händer en grej som jag inte ALLS väntat mig – mest för att jag trodde att det liksom skulle vara the average YA-SF. Fastän jag borde ha fattat långt tidigare i boken att det inte var en helt vanlig ungdomsbok. 

Och alltså, låt mig bara säga: Omänniskor. Den vändningen är inte nådig, och jag både avskyr och gillar det. Ogillar pga... obvious reasons om en läst boken (om en inte har det blir det så himla spoiler-igt) och gillar för att det känns som att det bryter av mot hur YA-böcker är för det mesta.

Du kanske också gillar

15 kommentarer

 1. Illuminae är jag grymt nyfiken på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du borde läsa den, jag tyckte den var bra! Mest för att den ändå är så pass annorlunda!

   Radera
 2. För det mesta är det ju en bra grej om det händer något oväntat i en bok. Om inte annat så får det ju en att vakna till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det skulle ju vara skittråkigt om alla böcker följde precis samma mall :)

   Radera
 3. Här kände jag inte igen mig - föll kanske för åldersgränsen ... men jag ska googla på dina titlar!

  SvaraRadera
 4. Hehe, omänniskor. Det var ju det bästa med hela boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet, men det är ju lite heartbreaking också!

   Radera
 5. SF är en genre som helt enkelt inte funkar för mig.

  SvaraRadera
 6. Jag har inte läst dessa men gillar en och annan YA bok.

  SvaraRadera
 7. Har inte läst dessa böcker. Illuminae är jag sugen på.

  SvaraRadera
 8. Det var två för mig okända böcker!

  SvaraRadera
 9. Illuminae blir jag riktigt nyfiken på. gillar omslaget dessutom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var riktigt intressant dessutom, du borde läsa den! Väldigt speciell :)

   Radera
 10. Åh blir verkligen nyfiken på att läsa böckerna du nämner! låter intressanta :)

  SvaraRadera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg