Bokbloggsjerka 8 - 11 januari

17:09

Alltså Annikas bokbloggsjerka är tillbaka - hur fint?! Hade gett upp om att den någonsin skulle återvända, men nu så! Och jag tänker haka på igen. Veckans fråga låter såhär:

Har du avgett några nyårslöften när det gäller läsning, böcker, författare etc?


Nja är mitt svar på den frågan. Jag vill ogärna kalla det för nyårslöften, utan det handlar snarare om mål. Löften indikerar liksom något svart eller vitt, och jag försöker mest sätta upp mål för sådant jag vill göra mer eller vad en ska säga. Mitt mål för 2016 lyder "Inte sen, utan nu" och handlar om att jag ska ta mig tid att göra saker på en gång istället för att gå och vänta på "rätt" tillfälle. Till exempel läsa om böcker, läsa böcker som stått länge i bokhyllan och har fått stå kvar där bara för att jag prioriterat nyare böcker, få rutin på träning (mitt mål på den punkten är att träna fler gånger per termin än jag gjorde den här terminen. Det vill säga två). Men tänker också på små mer tillfälliga saker som att plocka ur diskmaskinen, blogga, spela piano och sånt.

I övrigt kvarstår några av mina mål från förra året, för jag tycker de var bra och sådana saker som jag egentligen borde tänka aktivt på jämt:

- Att inte utmana mig själv. Jag faller alltid alltid i fällan och sen tappar jag intresset.
- Att sluta vara prestationsdriven i mitt läsandet.
- Att komma ihåg att läsa för att det är roligt (applicerbart på allt i livet. Faktiskt. Minnas varför jag vill göra saker. Jag har en tendens att glömma ibland).
- Att tillåta mig själv att bara läsa roliga böcker.

Du kanske också gillar

11 kommentarer

 1. Jag tycker de fyra målen på slutet lät väldigt bra!

  SvaraRadera
 2. Låter som bra mål och som du säger, går att applicera på livet i stort. :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har också målsättningen att vara mindre prestationsdriven. I allt...

  SvaraRadera
 4. Det låter som väldigt bra målsättningar!

  SvaraRadera
 5. De fyra målen tycker jag låter väldigt bra!

  SvaraRadera
 6. Lycka till med dina fina målsättningar o ha ett trivsamt läsår. :)

  SvaraRadera
 7. Det där att leva mer här och nu är nog en målsättning som många borde prova :)

  SvaraRadera
 8. Låter som kloka mål tycker jag :)

  SvaraRadera
 9. Inte sen utan nu är EXAKT vad jag tänkt för 2016 men jag kallar det mer att jag måste få bättre disciplin på mig själv. :)

  SvaraRadera
 10. Det där var var mycket bra sagt! Och de fyra målen låter väldigt kloka och visa.

  SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg