Den 13 januari 2009

11:02

För prick sju år sedan, den 13 januari 2009 klockan 11:02 publicerades det första inlägget på den här bloggen. Mycket har hänt sen dess. Jag har varit bloggambassadör för Bokmässan. Ungefär ett år bloggade jag på Litteraturmagazinet. Jag har fått två jobb tack vare mitt bloggande (varav det ena på SF-bokhandeln).* Jag höll ett föredrag om att läsa fantasy i skolan. Jag har gått från att ha ca 100 sidvisningar i månaden till att ligga ganska stadigt på 7500. Jag har intervjuat tre amerikanska, jävligt stora författare. Jag har läst över 600 böcker - recenserat över 400. Och jag som bara tänkte att jag skulle blogga lite för mig själv.

Men kanske viktigast av allt: Jag har gått från en 16-åring utan några direkta ambitioner, med jävligt dålig analysförmåga och 0 kunskap om hur en skriver en recension till en 23-åring med en kandidat i litteratur, drömmar om en doktorsexamen i samma ämne och recensionerna... tja, de har verkligen förbättrats.

Ibland har det varit svajigt. Ofta har det varit jävligt jobbigt. Men allra allra mest har det varit jävligt roligt. Självklart hoppas jag att jag påverkat någon annan litegrann, men allra mest har jag ändå påverkat mig själv. Så grattis bloggen. Grattis mig som stått ut i sju år. Och tack till alla som läst och kommenterat - ni vet väl att ni är det finaste med den här bloggen?

Let's make it another year.

 1. * Alltså allvarligt talat ni som är i jobbsökartagen - skriv med bloggen på CV:t! Det har alltså visat sig inte bara en utan två gånger att arbetsgivare har haft ett stort intresse för mitt bloggande - till och med på en arbetsplats som är totalt icke-bokrelaterad. Att driva en blogg med en hop läsare tyder faktiskt inte BARA på narcissism, utan även på commitment och företagsamhet. Sen om en söker jobb på tex SF-bokhandeln är det ju också bra för att de ser att en faktiskt läser böcker och är kunnig inom området.

Du kanske också gillar

10 kommentarer

 1. Grattis till bloggen och dig! :)

  SvaraRadera
 2. Grattis! Och coolt att bloggen hjälpt med jobb! :D

  SvaraRadera
 3. SÅ bra att du säger till om att skriva med bloggen på CV:et, så synd att folk glömmer det eller drar sig för att göra det - är ju hur bra som helst ju!

  Och STORT GRATTIS! Du är en bokbloggar-förebild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, tack!

   Ja, alltså jag drog mig för att göra det i början också, men det är faktiskt bra ju!

   Radera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg