Differences of habit and language are nothing at all if our aims are identical and our hearts are open

07:30


När jag nu håller på att läsa om Harry Potter för gång nummer 5758403553663 i ordningen funderar jag över en hel saker som jag inte funderat så jättemycket över tidigare. Turen har nu alltså kommit till Goblet of Fire, och alltså gudars – det är så sjukt spännande fastän jag vet vad som ska hända?! Men i alla fall, följande är sådana saker som jag funderar på medan jag läser den här gången:

1. Det verkar skitjobbigt att behöva hålla koll på sin trollstav. Alltså, seriously. Jag som inte ens kan hålla koll på min mobiltelefon. Istället för att säga "Var är min telefon?" var femte minut skulle det istället bli "Var är min trollstav?". Skitjobbigt.

2. Varför använder de inte ett sanningselixir i exakt alla rättegångar? Eller åtminstone ger det till Sirius så han kan tala om för dem att han är oskyldig.

3. Alltså, när de ska transferera sig mellan olika platser - hur undviker de att liksom... dyka upp inuti personer och väggar och föremål och sånt? Alltså jag menar, om de ska transferera sig till ett ställe de aldrig varit på, hur kan de då undgå att råka transferera sig in i något som redan finns där? Eller om det står en person på exakt den platsen dit jag hade tänkt ta mig... Transferensen borde ju inte ta hänsyn till om det är saker i vägen, för den borde ju inte känna av det. Så rent LOGISKT sett borde jag dyka upp inuti den personen. Och det låter som att det gör ont.

4. Citatet som fick bli rubrik på den här posten är så sinnessjukt aktuellt.

Och en bikt: Jag grät i slutet av Goblet of Fire för att jag tänkte på vad som händer i slutet av Order of the Phoenix. Ni som läst vet vad jag menar.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg