Fakta > Fiktion

19:57

Det här är ett inlägg jag aldrig trodde att jag skulle skriva:

Helt plötsligt har jag noll och inget tålamod med fiktion. Jag vill stressa mig igenom berättelsen. Jag pallar inte med något som innehåller någon sorts narrativ. Jag hoppar på händerna när jag läser skönlitteratur, och candy crushar mig igenom drama-tv-serier (sitcoms fungerar dock!). Inte ens serier (alltså som i comics) klarar jag av. Jag lyckades i och för sig ta mig igenom volym två av Jessica Jones i söndags, men inte utan att jag tänkte "är det slut snart? är det slut snart? hur långt är det kvar? har jag läst mer än hälften?" ca varannan sida. Hela helgen har jag gått runt och småplockat i lägenheten bara för att ha något att göra?!

Men jag har äntligen lyckats hitta ro i NÅGONTING. Nämligen följande: fakta. Jag har alltid varit lite av en faktanörd, men har alltid haft svårt för böcker som inte är skönlitteratur. Dokumentärer har jag alltid älskat, men är en sån grej som jag tänkt "inte nu" om. Och även om januari inte ägnades åt omläsningar som jag hade tänkt får jag därmed ändå ta tag i att göra något NU istället för att skjuta upp till sen. Nämligen att läsa de där icke skönlitterära böckerna som trängts för länge i min bokhylla. Så istället för att läsa om His Dark Materials, avslutar jag Jenny Dambergs Nu äter vi! – nästan två år senare. Och medan How to Get Away with Murder ligger halvtittat är både jag och sambon besatta av Making a Murderer. Det här är det enda som kan få min hjärtklappning att avta lite för tillfället. Och att i timmar bläddra på Pinterest och pinna bilder på dukningar, buketter, håruppsättningar och klänningar. Fast det är en historia för ett senare tillfälle.

Du kanske också gillar

4 kommentarer

 1. Jag såg alla 10 avsnitt av Making a Murderer förra veckan och jag måste säga att det är det mest intressanta jag sett på flera år! så himla bra. Och kanske tack vare serien är mina detektivsinnen på helspänn och jag tycker mig tolka nåt riktigt spännande i dina två sista meningar i detta inlägg. Så kul för er om mina misstankar är rätt ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag varken bekräftar eller dementerar än ;)

   Radera
 2. Jag och sambon började titta på en serie på Netflix som heter Narcos. En lite annorlunda serie som handlar om drogkungen Pablo Escobar, droghandelns utveckling i sydamerika och importen till Usa, främst Miami. Rekommenderas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, men det kanske skulle vara något för oss att se härnäst!

   Radera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg