Grekisk mytologi

09:00


För lite för många månader sedan när jag var inne i en period av extremt grekisk mytologi-nörderi fick jag ett recex av nyutgivningen av Michael Gibsons och Giovanni Casellis bok om grekisk mytologi. På grund av min seghet och att jag haft den som kvällsbok tog det... lite för lång tid att läsa klart den. Dessutom svalnade mitt intresse lite efter ett tag, fast det är ju inte bokens fel.

I boken finns alltså samlat 26 av de allra vanligaste grekiska myterna, vilket gör den utmärkt som någon sorts grundläggande bok, men inte speciellt spännande eller överraskande. Däremot sjukt bra som påminnelse, för jag läste Hjältar och monster på himlavalvet när jag var liten, och har förstås glömt hemskt mycket. Det här är ju kortare och mer koncist berättat (som jag kommer ihåg det) och går lite snabbare att läsa. För det här är verkligen effektiva berättelser, inga krusiduller eller annat tjafs. Varje berättelse är liksom 2-5 sidor – inklusive bilder.

Fast det allra bästa med den här boken är ju då Giovanni Casellis illustrationer. Alltså grymt snygga. Eller ok, nu ljög jag för det allra ALLRA bästa med den här boken är gudarnas släktträd på sidan 14-15. För HUR SVÅRT är det inte att hålla isär den här familjen och alla släktband?!

Så ja, jag gillar den, men kan tycka att den känns lite ytlig stundvis.

För övrigt har de kampanj på denna på Adlibris just nu! 139 spänn kostar den, vilket ju känns som ett kap! *inte sponsrad*

Grekisk mytologi: Gudar, hjältar och monster
Michael Gibson & Giovanni Caselli
143 s.
Ordalaget
2015 (första gången 1977)
Goodreads

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg