Inte sen, utan nu nu nu

10:56

Saker jag aldrig tar mig tid till: rensa vattenlåset. Städa kylskåpet. Baka bröd. Rensa min inkorg på saker jag inte behöver längre. Försöka göra något av min "trasiga" dator. Spela datorspel. Omläsningar. Ni vet - alla sådana där saker som en tänker en miljard gånger att en ska göra, men alltid "mm, fast inte just nu". Vi har kommit till ett just nu på en av punkterna åtminstone - nämligen den sista.


Omläsningar. Det tänker jag ägna januari åt. Jag tänker TA MIG TID. Och jag tror faktiskt att det ska få bli mitt mål för 2016. Mitt största mål för 2015 var att komma ihåg varför jag gör saker. Det har väl gått sådär, men ändå inte helt åt helvete. I år blir det att inte tänka "sen", utan "nu". Sluta vänta på rätt tillfällen, utan skapa dem.

Därför börjar jag NU med Harry Potter and the Goblet of Fire (eller alltså, jag är redan halvvägs genom...) och fortsätter med His Dark Materials. Och sen får vi se om jag hinner med något mer, för tidigare år har januari varit min sämsta läsmånad på hela året. 

Du kanske också gillar

4 kommentarer

 1. Vilket bra löfte inför det nya året! Får lite dåligt samvetet för det där borde jag också göra..."fast inte just nu"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, jag tycker inte att en måste ha löften. Jag försöker verkligen undvika att kalla det det, för det är verkligen INTE ett löfte. Det här är något jag vill kämpa mot. Det är inte svartvitt, utan om det handlar om att jag gör det 1 gång av 5 istället för 0 gånger av 5 så har det ju faktiskt blivit bättre :)

   Radera
 2. Bra löfte!
  Mitt nyårslöfte är att vara en bra vän.
  Och att alltid ha perfekta ögonbryn. HEHEHE.

  Efter januari ska jag fokusera på mig själv, läsa det jag vill läsa och ta många långa bad. 2016 kommer att bli grymt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter fantastiskt! Gäller dock bara att inte glömma bort sig själv när en är en superbra vän, men så länge en hittar bra balans så! :)

   Radera

Instagram

Populära inlägg