Inte sen, utan nu nu nu

10:56

Saker jag aldrig tar mig tid till: rensa vattenlåset. Städa kylskåpet. Baka bröd. Rensa min inkorg på saker jag inte behöver längre. Försöka göra något av min "trasiga" dator. Spela datorspel. Omläsningar. Ni vet - alla sådana där saker som en tänker en miljard gånger att en ska göra, men alltid "mm, fast inte just nu". Vi har kommit till ett just nu på en av punkterna åtminstone - nämligen den sista.


Omläsningar. Det tänker jag ägna januari åt. Jag tänker TA MIG TID. Och jag tror faktiskt att det ska få bli mitt mål för 2016. Mitt största mål för 2015 var att komma ihåg varför jag gör saker. Det har väl gått sådär, men ändå inte helt åt helvete. I år blir det att inte tänka "sen", utan "nu". Sluta vänta på rätt tillfällen, utan skapa dem.

Därför börjar jag NU med Harry Potter and the Goblet of Fire (eller alltså, jag är redan halvvägs genom...) och fortsätter med His Dark Materials. Och sen får vi se om jag hinner med något mer, för tidigare år har januari varit min sämsta läsmånad på hela året. 

Du kanske också gillar

4 kommentarer

 1. Vilket bra löfte inför det nya året! Får lite dåligt samvetet för det där borde jag också göra..."fast inte just nu"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, jag tycker inte att en måste ha löften. Jag försöker verkligen undvika att kalla det det, för det är verkligen INTE ett löfte. Det här är något jag vill kämpa mot. Det är inte svartvitt, utan om det handlar om att jag gör det 1 gång av 5 istället för 0 gånger av 5 så har det ju faktiskt blivit bättre :)

   Radera
 2. Bra löfte!
  Mitt nyårslöfte är att vara en bra vän.
  Och att alltid ha perfekta ögonbryn. HEHEHE.

  Efter januari ska jag fokusera på mig själv, läsa det jag vill läsa och ta många långa bad. 2016 kommer att bli grymt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter fantastiskt! Gäller dock bara att inte glömma bort sig själv när en är en superbra vän, men så länge en hittar bra balans så! :)

   Radera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg