Ungdomar som får ligga

07:30

Det här inlägget har legat bland mina utkast sedan urminnes tider (aka sedan jag skrev om sex förra gången), och jag tror att det är dags att let go. Den här tanken började för två år sedan när Sandra Beijers Det handlar om dig kom ut. Hon menade på att karaktärerna i ungdomsböcker får ligga alldeles för lite. Hur jäkla svårt ska det egentligen vara att få läsa om lite sex (ok, ni vet hur mycket jag avskyr det, men jag ser poängen)?!

Min vilja att ta tag i att göra något av det här inlägget utlöstes (no pun intended) av att jag i helgen ÄNTLIGEN läste klart Små sexplosioner. Så nu publicerar jag listan jag började med då. Det är helt enkelt en hög ungdomsböcker med explicit sex. Jag är ganska frikostig med vad jag kallar sex – jag vill definitivt inte att den här listan ska innebära enbart vaginal penetration, eftersom det ändå är den minst intressanta och mest patriarkala formen av sex. Jag vet att det i dagsläget är en övervikt mot heterosex, men jag tror (tyvärr) att det i viss mån speglar utbudet. Tänker göra mitt bästa för att göra listan bättre på den punkten.

Dessa länkar kan ni alltså ta en titt på:
Den permanenta sidan för listan. Här finns hela listan med böcker.
Etiketten "ungdomar som får ligga". Det taggar jag alla böcker jag recenserar som innehåller explicit sex med.

OCH! För guds skull: Glöm inte att kommentera med tips. Jag har jättefå böcker jag kommer ihåg på rak arm, och jag behöver er hjälp. Det här är en början. Meningen är att listan ska växa. Och bli jättelång. Okej?

Du kanske också gillar

4 kommentarer

  1. Vilket himla bra initsativ! Böcker ska ju enligt mig vara realistiska (också fantasyn;)) så det är bra att författare också visar att folk tycker om sex, att det är nåt som händer bland ungdomar och jag hoppas det visar att sex är nåt bra!

    SvaraRadera
  2. Du kan ju lägga till "M varken mer eller mindre" av Petra Bäckström på listan. På de 100 sidorna jag läst hittils så har det sexats flera gånger om. Tror f ö att du skulle gilla boken i allmänhet också.

    SvaraRadera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg