8 låtar som borde vara böcker

07:30


Är trött och lite oinspirerad idag (eller alltså igår när ni läser), men ska försöka knåpa ihop en Top Ten Tuesday i alla fall. Det finns två teman att välja på den här veckan och jag valde helt enkelt tio låtar jag önskar var böcker.

1. Green Day – Last Night on Earth (text)
Alltså det här var den låt jag först, omedelbart kom att tänka på när jag såg temat. Osäker på varför (förutom att Green Day har fått en revival i mitt liv och jag vill lyssna på dem... för ofta. Regression oh yes), för den har ju inte megamycket innehåll egentligen...

2. Panic! At the Disco – Memories (text)
Sååååå många Panic!-låtar skulle kunna bli bra böcker (liksom med Green Day, de har ju båda rätt mycket historieberättarlåttexter), men denna skulle bli så oändligt sorglig. Vet nog få saker i livet som är så sorgligt som när två personer slutar älska varandra.

3. Marit Bergman – I Will Always Be Your Soldier (text)
Jag tycker att det finns alldeles för få böcker om hur en som syskon bråkar och sårar varandra men ändå alltid finns där för varandra. Mer syskonkärlek helt enkelt. När jag var liten sa min farmor alltid till mig att mina syskon är de enda som kommer följa mig genom hela mitt liv. Jag förstod det inte alls då, men nu gör jag det.

4. Belle & Sebastian – Allie (text)
'Cause the tricks in your head are a lie. (Tänker att hon skulle vara en emotionellt instabil karaktär i en YA-bok typ) Andra Belle & Sebastian-låtar som skulle bli bra böcker: Another Sunny Day (5), Piazza, New York Catcher (6) och Funny Little Frog (fast kanske mest en helt trippad film?!) (7).

Behöver ni ens en motivering? Den är så vrickad att det borde vara en bok. Ok.

För övrigt tänkte jag på en grej när jag letade låtar till det här inlägget. Låter inte både Jakob Hellmans Hon har ett sätt (text) OCH Du är allt jag vill ha (text) som John Green-böcker? Fast bättre. Och fast för vuxna.

Och nu ger jag upp! Var för övrigt och såg Deadpool igår kväll (alltså måndag kväll). Så jaha, nu måste jag alltså börja läsa Deadpool också. Ok då.

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. åh, var deadpool bra? min bästa låt ---> bok är Snälla bli min igen av Veronica Maggio ----> Det handlar om dig av Sandra Beijer. Så lika och perfekta tillsammans. Kram

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg