Dinosar, Austen och picklad lök

23:22

Här kommer ett litet inlägg med tre saker jag gjort i helgen:

1. Vid frukosten igår sa jag: "Vi HITTAR PÅ något!" Så ovanligt med två helt oplanerade helgdagar, så en timme senare var vi på väg till Naturhistoriska. När den nya dino-utställningen öppnade i mars(?) förra året tänkte jag gå samma dag som den öppnade pga – hallå, dinosaurier?! Sen blev det inte av. Så jag släpade med mig min käre fästman och tittade på den. Som var en STOR besvikelse. Fattar inte ens skillnaden jämfört med deras gamla?! DOCK: Mineralutställningen – mhm! Den var dope. Och så var det kul att titta på Gibbon-skelett som såg ut som en minimänniska med armar ner till fötterna och tigrar uppstoppade som om de vore sittbänkar och inte tigrar.

2. Jag håller på att läsa Jane Austens Emma just nu till en skoluppgift, och trots att den är så långsam uppskattar jag den helt enormt. Har i och för sig gillat allt jag läst av Austen, så det är väl ingen jättestor överraskning. Men jag gillar att hon explicit pekar ut huvudkaraktären Emmas brister (att hon helt enkelt tror för mycket om sig själv) och att varje kapitel är som ett 25-minuters-avsnitt av en sitcom. Att hon praktiserar "show don't tell" i exakt varje ögonblick saktar ner hela berättelsen och gör den så himla mysig. Även om det går så extremt långsamt för mig att läsa just nu känns det på något sätt som att det här är precis vad jag behöver.

3. Saker ni inte vet om mig: Jag är besatt av picklad lök. Har det till ALLT (ok, men bäst till taco och hamburgare samt allt med nudlar). Gör det i satser om ett kg åt gången och förvarar i glaskonserver i kylskåpet. Har provat mig igenom supermånga recept, och det här är helt enkelt det bästa (som jag numer kan utantill): 1 kg rödlök, 1,5 dl ättiksprit (12%), 4,5 dl vatten, 3 dl råsocker, 1 tsk krydda (jag har provat svartpepparkorn, vitpepparkorn och cayennepeppar. Har en stående nu med kryddpepparkorn. Cayennepeppar är definitivt min favorit. Överlägset). Skiva rödlök (matberedare <3) ➙ lägg i en glasburk. Koka upp allt det andra ➙ rör runt litegrann ➙ häll över löken. Stäng locket ➙ låt svalna ➙ förvara i kylskåp. Klart! You can thank me later.

4. Det här gjorde jag inte i helgen, men min bästa grupp på facebook just nu är GWU Outfit – en grupp jag själv modererar. En lägger upp bilder på vad en har på sig och shitz. Tycker ni ska kolla in den. Från och med imorgon har vi veckotema halsband, så ska försöka använda minst sju halsband nästa vecka!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg