Bokbloggsjerka: Boksmälla

10:24

Den här veckan har jag läst nästan fyra hela serievolymer (Avengers Arena x 3, Deadpool x 1, eller åtminstone snart), tittat på hembygdsgården där vi ska gifta oss (finare än jag kom ihåg det, med möjlighet att ha vigsel ute på en grön innergård och dubbeldörrar att öppna ut mot gården under kvällen! Kommer bli fint det här) och skällt på min sambo för att han kallade en jalapeño för habanero (????). Hela helgen jobbar jag i bokhandeln, vilket ändå känns ganska pepp.

Men vi har ju en jerka-fråga att svara på:

Har du någonsin haft en ”book hangover”, det vill säga en bok som tar slut på tok för tidigt och lämnar ett sådant avtryck/tomrum att du inte riktigt förmår dig plocka upp en ny bok för att aktivt försöka komma över den? Vilken i så fall?


Mm, tja, det var längesedan nu, men jag tenderar att bli "sönderbränd" i hjärnan om jag läser en bok med för mycket stormande känslor i (alltså inte på ett positivt sätt) eller om jag läser för snabbt. Ofta handlar det om ungdomsböcker där deras hjärtan blir så himla krossade att de typ dör och sånt eller böcker där det händer supermycket och jag typ försöker race:a igenom slutet. Då kan jag liksom bli helt död i hjärnan och utmattad och inte ORKA plocka upp en annan bok.

Sen finns det ju den bra typen av book hangover när en läst något som är så bra att en inte vill läsa något annat. Jag tror jag kände det efter att till exempel Percy Jackson var slut. Då hade jag ju ändå läst nästan hela serien på fem böcker på raken, så det var ganska hårt att återhämta sig från. Tror att jag kände ungefär samma efter första Hunger Games också, vilket förvärrades av att resterande böcker inte alls var lika bra som den första var.

Du kanske också gillar

15 kommentarer

 1. Har aldrig drabbats av book hangover.

  SvaraRadera
 2. Precis! Böcker med starka känslor gör ju att man i princip (om boken är bra skriven) går igenom samma saker som karaktärerna på ett sätt.

  SvaraRadera
 3. En gång fick jag ge upp en bok och hållet pga en enda scen i den som fick mig att gråta sönder mig själv typ, orkade inte fortsätta.

  SvaraRadera
 4. Jag tror aldrig det har hänt att jag inte klarat att börja läsa en annan bok, inte ens när ögonen är söndergråtna :)

  SvaraRadera
 5. Hungergames gav mig också en baksmälla...

  SvaraRadera
 6. Jag gillar begreppet "boksmälla" :)

  SvaraRadera
 7. Med den första typen av bok brukar det bli typ att jag stänger av och sedan hetsar mig igenom boken bara för att jag ska kunna påbörja något nytt och (förhoppningsvis) bättre.

  SvaraRadera
 8. Jag har oftast inga problem att plocka upp nästa bok efter att ha avslutat en riktig fullpottare.

  SvaraRadera
 9. boksmällor kan drabba mig, men de tar inte lång tid

  SvaraRadera
 10. Gott med en läspaus efter en bok som ruskat om ordentligt. ;)

  SvaraRadera
 11. När en bok slutar väldigt sorgligt så behöver man andas lite innan man kan börja en ny bok.

  SvaraRadera
 12. Alltid lika tråkigt när fortsättningsböckerna inte håller måttet.

  SvaraRadera
 13. När man läser en serie på raken så blir det verkligen en speciell känsla.

  SvaraRadera
 14. Så tråkigt när första boken är helt underbar och fortsättningen bara ... blä...

  SvaraRadera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg