Throwback Thursday: Hultsfred STOXA

07:30

Bara någon månad innan det allra sista Hultsfred meddelades det att eftersom majoriteten av alla festivalbesökare kom från Stockholm skulle festivalen helt sonika flytta till en fd golfbana i Sigtuna. Jag hade sett bokningarna men inte känt att det var värt förrän då. En vecka innan festivalen började skickade jag och Victor in våra funktionärsansökningar, vilka blev godkända samma dag. Inte förrän tre dagar innan festivalen började bestämde vi oss helt säkert för att åka.


Kvällen innan festivalen började tog jag bilen själv ut till STOXA. Jag plockade upp en annan funktionär i Solna, och satte ensam upp mitt tält på funktionärscampen. Victor skulle komma först nästa dag, eftersom han hade lite jobb hemma kvar att göra.

Här skulle en ju kunna tro att jag som är livrädd för andra människor skulle ha låst mig, legat i mitt tält med panikångest upp till hakan och haft mitt livs sämsta festivalkväll. Istället går jag fram till ett främmande sällskap, säger: "tja, ni har ju plats. Får en slänga upp sitt tält här eller?" Senare visade det sig att samtliga i campet var personer som kommit till festivalen ensamma eller i par.

Det jag minns från den här festivalen är:
▸ generositet
▸ hur alla vinboxar är allas vinboxar
▸ nätter med Daft Punk på repeat
▸ att greppa en helt nyträffad persons hand när vi tränger oss fram mellan folk medan Phoenix spelar Entertainment (den låten ger mig fortfarande gåshud efter det) 
▸ leriga jävla jobbdagar
▸ Two Door Cinema Club
▸ Åbro på en picnic-bänk till Arctic Monkeys. Det var en av få konserter jag faktiskt såg tillsammans med Victor den här festivalen.
▸ Portishead
▸ Tegan & Sara, som jag fick gå från funktionärsjobbet för att se (bästa med att jobba på en liten festival är att funktionärsledarna har 100% förståelse för att en vill se vissa band). 
▸ när jag fick skäll från en fotograf för att han inte visade sin pressack ordentligt och jag därmed bad att få titta i hans väska
▸ hur jag och Victor gick om varandra på pass och tillbringade kanske tre timmar tillsammans totalt på en tre dagar lång festival
▸ att bli väckt att flygplanen som skulle till Arlanda
▸ rosa himlar mot öppna fält

Och det är BY FAR den bästa festivalen jag varit på, trots att organisationen var kaos, och trots att det var total undergångsstämning för alla fattade att det var Det Sista Hultsfred, trots att jag knappt hann hänga med den enda personen jag kände på hela festivalen. Jag bytte aldrig namn eller nummer med några av personerna jag hängde med, och det känns idag ganska tråkigt. För det var ett förjävla nice gäng. 

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg