Deadpool, Suicide Squad & Jessica Jones

07:30

Alltså jag tycker av okänd anledning att det är _jätte_svårt att recensera serier. Speciellt när jag låter det gå så lång tid att jag glömmer hälften... Men i alla fall, jag tänkte att för att inte hamna alldeles för efter och för att få lite serier recenserade tänker jag plocka upp dessa tre-recensions-fredagar jag körde med ett tag i höstas. Alltså varje fredag: tre mini-recensioner. Idag har jag planerat för lite... vuxnare serier, medan det blir teenage drama nästa vecka!

Deadpool vol 1: Dead presidents

Efter att ha sett Deadpool-filmen tänkte jag att det skulle väl kanske vara nice att läsa in mig på lite Deadpool nu också. Så jag frågade en kollega var det är mest nice att börja, och hen rekommenderade den nya Marvel NOW!-Deadpool – som då börjar med Dead Presidents. Den som gillar film-Deadpool kommer förmodligen tycka att de första kapitlen av den här faller ganska platt. Skämten känns mer krystade än vad som är roligt (alltså, jag fattar ju att det är en del av poängen, men lite fyndighet måste en ju ändå få kräva). Själva storyn har jag inte direkt något att anmärka på, den tycker jag är rolig även om det tog ett tag för den att komma igång ordentligt. Sammanfattning: Seg i början, men blir roligare sen. Jag kommer definitivt ge NOW!-Deadpool en till volym i alla fall. Och åh! Jag har läst den i issues på öh... internet, och då får en med insändare + svar. Det är egentligen den största behållningen tycker jag!

Suicide Squad (New 52) vol 1-2


Samma som tipsade mig om Deadpool sa att jag absolut borde läsa Suicide Squad, så jag gjorde väl det dårå. Första volymen var jag stört-kär i. Jag brukar alltid hävda att jag inte är speciellt intresserad av serier med för mycket action (på samma sätt som jag tycker att hjärndöd action på film inte är stimulerande utan mest rörigt och huvudvärksframkallande), men här fungerar det faktiskt. Kanske för att jag älskar skurkar, eller för att... något annat. Det är alltså ett gäng skurkar som får chansen att jobba av fängelsestraff genom att leka hjältar i självmordsuppdrag. En får egentligen inte något som helst djup eller bakgrund bakom karaktärerna (förutom Harley Quinn), och det är ingen direkt fyndig berättelse. Dock gillade jag första volymen mer än den andra. Den första har i alla fall LITE djup, medan den andra är 100% actionstyrd utan knappt någon bakgrund alls. Och såklart: Male gaze, male gaze. Även om det finns i typ alla serier är den här lätt bland det värsta jag läst.

Jessica Jones: Alias vol 1-2


Den som förväntar sig tv-serien i serie(...)form bör icke tro att den ska finna detta i den här serien. Fast ni kan absolut med behållning läsa den ändå. Comicen är betydligt mer nedtonad och episodisk i jämförelse (i och för sig är det väl bara att ta sig en titt på stilen rent utseendemässigt. Comicen är mer som ovan, tv-serien är mer såhär). Jag gillar dock att hon ändå får vara ännu mindre kvinnlig i comicen, att hon definitivt inte är typiskt snygg och the male gaze är definitivt DEFINITIVT inte närvarande i en enda ruta. Vilket verkligen måste ses som uppfriskande tycker jag. Så om en vill ha en ganska nedtonad deckar-serie, men en rätt bad ass kvinnlig huvudkaraktär som är jävligt rapp och slippa se perfekta (halvt avklädda) kroppar överallt: This is your comic. Om en vill ha action, tempo och färgexplosioner på varje sida: Maybe not. Enda anledningen till varför jag inte har läst mer än volym ett och två av den här är för att Marvel är TOO DAMN EXPENSIVE om en jämför med DC och Image och IDW och Dark Horse och typ... öh... alla andra.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg