Ett foto i timmen: Fredag den 20 maj

07:30

Hej alla! Jag tänkte att den här "Ett foto i timmen" som Sandra Beijer började med för hundra år sedan ju är en rolig grej. Det är så mysigt att få en inblick i allas vardag och se hur händelserika deras liv är! Här kommer därför en högst ordinär fredag i mitt liv i mobilbilder.


kl 07:02
Godmorgon! Direkt när jag vaknar på morgonen efter att fjärde alarmet ringt och Victor har kommit och petat på mig fyra gånger och sagt att kaffet är klart skuttar jag upp ur sängen. Det är så underbart att få ta tag i ännu en morgon! #iwokeuplikethis (och ja, jag är 23 och sover med gosedjur. Deal with it)


kl 07:57
Jag har pussat Victor hejdå och tar lite egentid. Podcast + kaffe + mobilspel i soffan. Denna stund är viktig för mig att för att jag ska bli produktiv resten av dagen (aka vakna). Helst ska kaffet vara så starkt att tungan krullar sig. Eftersom Victor gjorde det för en timme sen är det förvisso kallt nu, men det hindrar inte mig från att dricka det.


kl 09:10
Klockan nio sätter jag igång och skriver hemtenta. För mig är det viktigt att se fashionabel ut även när jag bara är hemma och jobbar, det gör verkligen något för arbetsmoralen tycker jag. Vissa skulle säga att tights och t-shirt är ett bignono, men jag väljer att se mig själv som en trendsättare. Det är också viktigt för mig att jag får ha ett eget kontor där jag kan ligga varje dag.


kl 10:06
Jag tar paus från tenta-skrivandet för att blogga. Och uppdatera bloglovin' för 10e gången idag.


kl 11:00
Hemtenta-peppen.


kl 11:59
För att kompensera för att jag glömde fota klockan 14 kommer här två bilder – vilket kanske är lika bra, för det här är det mest spännande som händer på hela dagen. Jag tar alltså min dagliga promenad, lyssnandes på Bildningspodden om kändisskapets historia. Mycket intressant, det borde ni lyssna på. Bilderna är alltså tagna stående på exakt samma fläck, så det är inte som att de symboliserar rörelse eller så. Diskuterbart om jag ens gick en promenad. Vem vet?


kl 13:04
Jag är hemma hos den här skrutten igen, som ligger och vräker sig bland smulorna på köksbordet. Skönt, då slipper jag torka av smulorna sen! Katniss har ju redan dammat! Win-win.


kl 15:03
Jag glömde alltså kl 14, men skrev bara hemtenta då (alternativt satt framför datorn och skrev inte hemtenta), så den bilden hade säkert blivit lika som någon annan ändå! Jag plockar ur diskmaskinen för att slippa hemtenta mig en stund.

kl 16:06
Jag äter (nyttig!!!) chokladpudding som jag hittade hos matildigt och som jag gjorde samtidigt som jag plockade ur diskmaskinen (I know, I'm the master of multitasking). Eller ok, pudding var i alla fall vad jag hade tänkt att det skulle bli. Men mitt tålamod tog slut innan det gick att kalla puddingens konsistens för just pudding (nej, inte ens tillnärmelsevis). Men det hindrade inte mig från att plocka fram lite mango och hallon ur frysen, tina och tippa i. Det SMAKADE ju helt okej i alla fall, och chia har ju ändå en lite läbbigt konsistens. Fast det hade nog varit godare att vänta.


kl 17:05
Jag börjar med maten. Idag blir det hemmagjord hamburgare. Vi tycker att det är viktigt att göra allt från grunden här hemma. Därför rostar vi Max-bröd själva i ugnen och steker Quorn-burgare helt själva i stekpannan. Victor är också väldigt noga med att inte äta något som passerat utgångsdatum. Men det en inte vet osv. Men innan jag sätter igång måste jag torka av diskbänken så inget blir kontaminerat. Mitt bästa burgartillbehör är för övrigt picklad rödlök, fast det blir det inget av idag. Jag har nämligen skjutit upp att göra det i typ fyra veckor, eftersom det är dödstråkigt och nu har jag inte tillräckligt mycket rödlök och inte tillräckligt mycket pengar att köpa rödlök för. Det löser vi på onsdag!


kl 17:50
Vi dricker en fördrink på maten. Jag menar till maten. För ibland misslyckas en ju med timingen.


kl 19:58
Jag var så mätt efter hamburgaren att jag glömde ta kort kl 19. Kl 20 knäcker vi i alla fall kvällens första öl och börjar kolla på River. Ganska nice serie faktiskt. Jag var skeptisk från början, men gillade ändå. Tydligen hade jag redan hunnit fyllna till när jag tog den här bilden, med tanke på skärpan.


kl 22:16
Ehm, glömde visst 21 också, men vadfasen. Här har vi druckit upp ölen, ätit upp chipsen, är supertrötta och ska gå och sova. Fråga inte varför Victor ser ut som att han är lobotomerad och jag ser ut som att jag är fullare än fullast. För det var vi inte.

Sen var det slut på dagen! Om ni tyckte det här var roligt kan ni lämna en liten kommentar. Pusshej!

Du kanske också gillar

13 kommentarer

 1. DRICKA KALLT KAFFE!?!?!?!? *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte varför jag fortsätter med detta självplågeri. Men idag har jag faktiskt gjort nytt kaffe! Kanske för att jag hetsdrack den första koppen...

   Radera
  2. Du kan inte få Viktor att kanske bara ladda om kaffebryggaren så att du bara behöver trycka på knappen när du gått upp?

   Radera
  3. KAFFEBRYGGARE??? Vem tror du att jag är?! En kaffebryggare är inte välkommen i vårt hem. Så mycket självplågare är jag inte. Och alltså jag går ju upp sju och börjar äta frukost och dricka kaffet då.

   Radera
 2. Jag är inte så mycket äldre än dig, ser jag :) Är 25 nämligen.

  Jag brukar också ta diskmaskinen för att slippa sitta och plugga en stund. Eller gå ut med soporna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahaaa, men då måste du ju till och med vara nittiotalist? Har alltid tänkt att du är typ fem år äldre än mig... Haha.

   Radera
 3. Detta var mycket roligt att läsa :)
  Jag tror för övrigt aldrig att jag hade så rent hem som de veckor det var dags för hemtenta när jag pluggade :P Det är otroligt vad lite uppsatsfrågor kan göra med städlusten ;)

  SvaraRadera
 4. Visade min fästman bilden på Katniss. Vår katt Abbe brukar få vara på bordet så länge det inte är någon annan än vi tre i huset (det är ju så gölligt!). Men du har ju kommit på en lysande förklaring till varför katt bör vara där (tror du Livsmedelsverket går med på det? Säkert ja)!
  Gillar även din hemlagade middag, så bra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi har några kompisar som är superstrikta med sina katter att de absolut INTE får vara på bordet. De säger alltid åt Katniss när de är hos oss, och vi typ låtsas som att hon inte får vara där... Meneh, wth, hon älskar ju bordet! Jag tycker att Livsmedelsverket är överskattat oavsett!!!!! Önskar att Katniss hade legat lite på diskbänken också, du ser ju alla smulor!

   Radera
 5. Åhhh älskade det här inlägget! Superroligt att läsa och kanske gör jag ett liknande inlägg för det är ju som du säger, roligt att se in i andras vardag och se lite personliga inlägg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore roligt att se flera göra! Det var kul att fota till själva inlägget också, varje timme blev som ett litet projekt och min sambo var typ lika involverad som jag var :)

   Radera
 6. Älskar detta! Så. Himla. Bra.

  SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg