Du, bara

07:30


John är ensam hemma i stan tillsammans med sin syster Caroline medan deras föräldrar åkt till landet över sommaren. Caroline är van vid att få som hon vill, och John hänger mest på. Så blir både Caroline och John kära i samma kille, och den här gången tänker inte John låta Caroline få som hon vill.

Alltså, vet ni att jag höll på att dissa en spelning jag faktiskt ville gå på bara för att åka hem och läsa den här boken? Att jag blev litelite nöjd när bandet jag skulle se ställde in? För det här är jävligt bra. Jag har inte läst något så mind-blowing på hela året.

Så, det här är i första hand en kärlekshistoria, och först i andra hand hbtq-roman. Med det menar jag att det aldrig görs någon grej av att John blir kär i en annan kille – precis som det bör vara. Inget reflekterande över sexualitet, ingen sätter några etiketter att John och Frank skulle vara gay eller bi, och inget komma ut-moment. Känns väldigt fräscht och skönt.

När jag läste den här glömde jag bort tiden och var jag var och allt runtomkring, vilket ju såklart är ett väldigt bra betyg. Läste den på raster på jobbet och var tvungen att springa ner för trapporna båda (!) gångerna för att jag hade läst och glömt tiden.

Och alltså, som bekant så är ju jag extremt pryd och tycker det är lite väldigt jobbigt med sex-scener i böcker (speciellt när jag inte läser hemma). Egentligen är det här heeeelt fel bok för mig, för de ligger för fan på typ varannan sida. Med väldigt mycket explicita detaljer. Ahlund nämnde detta under frukosten jag var på hos Rabén & Sjögren, men jag hade inte väntat mig SÅ mycket sex ändå. MEN måste ändå säga detta: Det är inga jobbiga, obekväma sexscener, utan faktiskt bra på riktigt. Jag till och med uppskattade dem. Och åkte hem och låg med min sambo sen. :)

Inser att det här är en extremt onyanserad och innehållslös recension (förutom fullsmockad med hyllningar). Men alltså, jag satte en femma på den här på Goodreads och tänker helt enkelt ignorera alla som på pekar brister eller så. Jag bara känner: Om det här är Anna Ahlunds FÖRSTA bok... var sjutton ska det här författarskapet sluta?

Du, bara
Anna Ahlund
340 s.
Rabén & Sjögren
2016
Goodreads

Du kanske också gillar

6 kommentarer

 1. Den här ligger högt, högt, högt upp på min önskelista just nu. Det känns verkligen inte som om den skulle sitta fel just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den borde ligga så högt att du bara "fuck this shit" och beställer den från Adlibris på en gång. Eller helst faktiskt går till närmaste bokhandel och köper den, för du behöver den faktiskt PÅ EN GÅNG.

   Radera
 2. Alltså haha sista meningen jag bara WORD.

  Kom förövrigt på nu att jag inte alls tänkte på att den är hbtq när jag skrev min recension ... la ju inte ens den etiketten på den?

  SvaraRadera
 3. *lägger till den på önskelistan direkt*

  SvaraRadera
 4. Alltså, det där boken var så bra! :D

  SvaraRadera
 5. Håller med att det är så skönt att det inte snackas en massa om "får en kille vara kär i en kille? Vad ska folk tycka och tänka?" Håller med om resten också, satte en sällsynt femma på goodreads och tycker den är såå bra!

  SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg