De dödas röster

07:30

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Jag är inne på min sista vecka som gräsänka och min nästasista vecka som ogift(!!!!???). Jag jobbar fyra dagar (däribland idag), men har något annat jag hellre vill göra prick hela tiden. Nämligen lyssna på De dödas röster.

I fredags skickade jag med bokmärken med reklam till typ varannan person. "Du ser ut som att du vill lyssna på en bra podd!" "Har du läst Cirkeln? En av författarna har skrivit en sjuuuukt bra podd till P3!" "Om böckerna tar slut har jag ett superbra poddtips – helt gratis dessutom!"

Vad vann jag på det här? INTE ETT JÄVLA SKIT. P3 borde ärligt talat ge mig lite provision för alla bokmärken jag delat ut. MEN I ALLA FALL. Eftersom jag har en blogg med en jävla massa sidvisningar varje dag kan jag väl fortsätta missionen här dårå!

Sara Bergmark Elfgren har alltså skrivit en podd för P3. Alltså inte en diskussionspodd, utan en mockumentär (jag och Victor twistar om detta ord. Han menar att en mockumentär alltid driver med dokumentärer, medan jag menar att en mockumentär bara är en hittepå-dokumentär. Wikipedia håller med mig)(detta är alltså en icke-humoristisk hittepå-dokumentär) om en tjej som dött. Om en älskar P3 Dokumentär, I brottets spår och andra crime-poddar (a la undertecknad), men verkligen skulle älska dem lite mer om det var övernaturligheter inblandade kommer en förmodligen få instant sprutorgasm av denna serie (a la undertecknad). Det är helt enkelt 100% amazing och prick allt jag någonsin önskat mig av en podd. Så är det.

Ett avsnitt är ca 30 minuter långt. Om du lyssnar på ett avsnitt och tycker att det var bortslösad tid bjuder jag på cyber-kakor. Eller vänta, det gör jag ju ändå, hehe.

Det går att lyssna på internetzzz, i Podcasts-appen och i Sveriges Radio-appen (ni måste söka på P3 serie, inte De dödas röster). Iväg med er nu. Så så. Kom igen. SKA JAG BEHÖVA SÄGA ÅT ER PÅ SKARPEN? Nej, bra.

Du kanske också gillar

8 kommentarer

 1. Jag är faktiskt på Viktors sida i det här fallet. Pseudo-dokumentär skulle passa bättre. Syftet med en mockumentary är ju ändå att vara en parodi eller satir, du vet, "to mock". Om vi bortser från det inte helt akademiskt rumsrena i att hänvisa till wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Pseudo-documentary

  Men "De dödas röster"? Damn good.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet, men jag håller inte med. Är det mer ok om jag hänvisar till P3 då? De kallar det också för en mockumentär. Internet verkar inte överens heller, för Urban dictionary (som jag ser som säkrast i det här fallet) har röstat upp en som inte nämner komedi högst upp. http://sv.urbandictionary.com/define.php?term=mockumentary

   Radera
 2. Äh, orka. Kan vi inte bara köra på "hittepå-dokumentär" på svenska så slipper vi ens fundera? Djefla låneord liksom.

  SvaraRadera
 3. har ett avsnitt kvar men tycker den är så jääävla bra gjord!! dock trodde ju jag det var en verklig händelse fram till avsnitt 6. Naiv ja! haha. Där föll den liiite, men still going strong! imorgon blir det sista ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha aw! Jag lyssnade på sistaavsnittet på vägen hem idag! Och ja, verkligen sjukt bra gjord :)

   Radera
 4. Ska nog ge det en chans imorgon när jag åker till jobbet. Lagom längd på avsnitten dessutom, tycker ofta poddar är för långa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, men har du lyssnat på Beijers och Broströms bryderier? Den är kort och ganska trevlig tycker jag!

   Radera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg