5 grymma kvinnliga karaktärer

10:27


Nej, jag har inte glömt er idag! Jag bara råkade vara lite off den här veckan och kom på igår kväll när jag skulle lägga mig att "Crap, det är internationella kvinnodagen imorgon! Då vill jag ju blogga om passande boktips!". Så jag ställde in mitt schemalagda inlägg och tänkte att jag helt enkelt får slänga ihop en lista imorgonbitti. Så här kommer ett inlägg lite senare än vanligt, men bättre än vanligt! Här kommer nämligen en liten lista med böcker jag tycker är extra passande för att läsa idag:

Pga cool kvinnlig huvudkaraktär.

Pga kvinnlig vänskap som övervinner allt.

Ms. Marvel, G. Willow Wilson & Adrian Alphona
Pga awesome kvinnlig superhjälte.

Lady Killer, Joëlle Jones & Jamie S. Rich
Pga kvinnlig lönnmördare som är allmänt awesome.

Dumplin', Julie Murphy
Pga tjocka kvinnor glöms bort i kvinnokampen.

Personligen kommer jag nog själv i år försöka komma så långt som möjligt i antologin Ätstört. Givetvis till min uppsats. Har känt mig lite skör de senaste dagarna, så känns så himla gött att få bädda ner mig i soffan och bara jobba på uppsatsen hela dagen idag. Hemma. Utan folk runtomkring. Inte ens Victor, för han är på jobbet. Så. Himla. Nice.

Vad läser ni idag?

Tidigare års listor hittar ni här: 2016, 2014, 2013 & 2012.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg