Poddarna jag följer del 2: Skräck och drama

08:30

Förra veckan fick ni sju stycken true crime-poddar. Här kommer några fler poddar jag följer – den här gången på temat skräck och drama. Jag såg att Jack Werner gjort ett inlägg om andra svenska skräckpoddar för övrigt! Jag har inte hunnit provlyssna alla dem, men det kommer säkert dyka upp några nya favoriter där med.

Spöktimmen

Den här har jag ju redan postat ett helt inlägg om, så den bör väl knappast behöva någon ytterligare presentation (för ja, jag vet ju att ni slaviskt läser allt jag skriver). Hehe. I alla fall – skön lägereldskänsla med två kompisar som snackar creepy grejer med varandra.
Favoritavsnitt: Spökhus, Hemsökta platser, Hemsökta hus i Sverige, Olösta mysterier och Olösta mysterier II.

Creepypodden med Jack Werner

Creepypodden är väl egentligen så pass välkänd att den knappt borde behöva en presentation. Men well. Sjukt välproducerad P3-podd där Jack Werner + andra berättar creepypastor och lyssnarberättelser. (För övrigt, ni MÅSTE kolla när William Spetz busringer till Jack Werner. Det är typ bland topp 50 roligaste grejerna på internet).
Favoritavsnitt: Bergsbestigarna, Slottsvakten, Grottutforskaren Teds berättelse, Den leende mannen, Black eyed children och Ryska sömnexperimentet.

Skräckpodden

Jag har i skrivande stund bara hunnit lyssna på ett enda avsnitt av den här, men fick sådan hjärtklappning av det blev en instant följning på den alltså. Därför lite svårt att säga något om favoritavsnitt än, men Ovälkomna gäster var den jag lyssnade på i alla fall!

Lore

Den här är också ny i min lista. Ett par avsnitt har jag lyssnat på än så länge, men gillar skarpt alltså! Handlar alltså egentligen mer om folklore och ni vet sådana väldigt typiska spökhistorier en berättar runt lägerelden och som är mer kopplade till platser. Samt lite resonemang kring varför vi behöver folklore och sånt. Kul tycker jag!

The NoSleep Podcast

Massor av spökhistorier! Från början med berättelser från reddit/r/nosleep, men jag tror att de gått ifrån det. Enligt beskrivningen är det bara originalberättelser i alla fall! Har ingen aning om vilka som är mina favoriter pga att de bara heter nummer...

Ufopodden i P3

Det här är tydligen den nya P3 serie, enligt min man som jobbar på Sveriges Radio. Det är drama-avdelningen som har producerat i alla fall. Här går de igenom olika mysterier i dramatiserade dokumentäravsnitt. Eller alltså det är skådespelare som läser upp intervjusvar. Lite svårt att avgöra vad som är påhitt och vad som är på riktigt, men underhållningsvärdet är ju i alla fall på topp!
Favoritavsnitt: Mysteriet med Vallentunavågen.

P3 Serie

Den här blev ju då superhypad i somras. Det är helt enkelt en dramaserie som jag gillar himla mycket. Först var det De dödas röster, skriven av Sara Bergmark Elfgren, som är en hittepådokumentär om en oförklarlig död. Med övernaturliga inslag och sånt. Efter det kom Kommando Karim, som är en framtidsdystopi där alla som fått uppehållstillstånd de senaste året ska skickas iväg igen.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg