10 unika böcker

08:30

Okej, idag återgår vi till ordinarie schema. Den här händelsen i fredags känns ju fortfarande så jävla konstig och weird, men hey – vi måste åberopa normalitetens läkande funktion här och återgå till reguljärtrafik.


Och idag blir det att återgå till supernormalitet, för idag tänkte jag gör Top Ten Tuesday igen – senaste jag gjorde var för tre veckor sedan! Veckans tema är "Top Ten Of The Most Unique Books I've Read", så here we go, 10 unika böcker:
1. Vi är alla helt utom oss, Karen Joy Fowler Om jag skulle säga vad som är så unikt med den här skulle jag förstöra halva behållningen med att läsa boken. Så det gör jag inte! :) 2. The Melancholy Death of Oyster Boy and Other Stories, Tim Burton Kan sammanfatta denna bok med: Jävligt weird. 3. The Gashlycrumb Tinies, Edward Gorey Det här är ju då en alfabetsbok om barn som dör. Love it.
4. Leonora och glasplaneten, Helen Johansson & Jonatan Iversen-Ejve Hallå science fiction för kids, HUR BRA???? Den här ju dessutom fått en uppföljare i Leonora och Osmo 2 som också är bra! Alla med knoddar i rätt ålder borde läsa ASAP. 5. Önska bort, önska nytt, Ingrid Olsson Kommer aldrig komma över hur genial den här boken är, som berättar så sjukt mycket med mirakulöst få ord. Bland det snyggaste jag läst, helt klart. 6. Illuminae, Amy Kaufman & Jay Kristoff En hel bok som berättas utan att den liksom... berättas. Allt är offentliga (fast alltså fiktiva) dokument och sånt. Lite jobbig att läsa, men rätt cool ändå.
7. Ankomsten, Shaun Tan Hm, tror det här är den enda bok jag vet där det berättas med bara bilder och som dessutom fungerar så himla bra i alla åldrar? Bästa boken i alla fall! 8. Rytmen i blodet, Jeff Noon Alltså den här boken är så jäkla knäpp och bra. Måste läsa om den snart. Meneh, de injicerar kreativitet typ. Som en drog. Yep. Har för övrigt postat ett inlägg med fler bilder på den pga så jäkla fin! Verkar dock ha dött fuldöden i nya bloggdesignen men whatevs. 9. Egalias döttrar, Gerd Brantenberg Grejen med den här är att de vänt på hela steken och kvinnorna sitter på toppen och männen tvingas in i penishållare och shitz. Sjukt underhållande och ögonöppnande bok! 10. Om detta talar man endast med kaniner, Anna Höglund Så fin bilderbok för lite äldre. Handlar om att vara högsensitiv, vilket ju inte så himela många böcker handlar om.
Insåg när jag letade efter länkar i min egna blogg att jag faktiskt gjort en sån här lista tidigare. Den hittar du här.

Vilken är den mest unika bok du läst?

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Spegeln i spegeln - en labyrint av Michael Ende är nog den mest unika bok jag läst. Är också min favorit. Vacker och spännande surrealism illustrerad med konst av författarens far.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, den har jag inte läst! Har i och för sig bara läst Momo och halva Den oändliga historien av honom, men ändå. Borde få tummen ur och läsa klart den sistnämnda också...

      Radera

Instagram

Populära inlägg