Your heart is no place for a wretch like me

08:30

Vissa perioder är det 100 gånger svårare att vara ihop med mig. Uppenbarligen måste jag ju väga upp för det på ett eller annat sätt, men det är svårt att förstå när jag ligger på golvet och hyperventilerar och får allergiutslag på händerna av mina egna tårar. Det är svårt att förstå att den här snubben som sitter bredvid och försöker andas i mitt öra faktiskt har gått med på att göra det här resten av livet, trots att vi har gjort det i tio år redan.

Och så många gånger har vi suttit på min säng, på hans säng, på vår säng och jag har sagt "Det går inte, det är bättre för oss båda om det tar slut". Så många gånger har jag låtit sjuka tankar styra vad jag sagt. Försökt knuffa bort honom, slå sönder allt det fina bara för att det inte kan vara såhär bra. Jag förtjänar inte bra. För att jag varit övertygad om jag är källan till allt det onda i hans liv. I allas liv.

Jag är skitdålig på att tala om vad jag behöver. Jag skjuter upp saker till sista stund, ligger paralyserad i timmar över att jag måste köra kläder till second hand, eller laga mat. Och sen när jag säger till Victor "Du, jag har ångest, det går inte" så kan vi prata om det och vi fixar det. Det löser sig. Varje. Fucking. Gång.

Det tog lång tid innan jag fattade att Victor inte kommer gå sönder. Jag kan inte ta sönder honom. Han kommer inte lämna mig. Så jag har inte låtit honom att bli bra på att hantera min ångest. Jag har inte förklarat ens under sansade förhållanden när jag mår bra vad sjutton det är jag egentligen behöver. För att jag inte tror att det är rimligt att be om en fast hand på ryggen eller någon som städar upp rytmen i mina andetag.

För ett tag sedan reflekterade jag över hur mycket bättre vi samspelar nu ändå, och jag tänker att det delvis handlar om att jag blivit bättre på att kommunicera. Jag är bättre på att säga till i tid, och Victor har i sin tur blivit mer lyhörd. I och för sig känner jag oftast inte heller att jag är allt det dåliga i hans liv, men visst tänker jag att han borde få slippa mig ibland (han säger alltid "Vadå slippa dig, jag vill inte slippa dig").

Han är min bästa person i livet, och till och med lite bättre när jag kan förklara hur jag mår och varför.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Fuck alla #couplegoals bilder på insta från soliga paradisstränder, det där är äkta kärlek! Så fint att ni har varandra! Och hoppas att vi andra kan hitta något lika fint

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad fint sagt! Ja, jag hoppas alla någon gång får uppleva det jag har med Victor!

      Radera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg