Lumberjanes, Gotham Academy och Throwaways

08:30

Lumberjanes vol 2: Friendship to the Maxvol 3: A Terrible Plan & vol 4: Out of Time

Alltså den här serien blir nästan bättre och bättre för varje volym tycker jag. Eller okejdå, volym två och fyra har varit mina favoriter hittills. Trean kändes liiiite som en mellanvolym som mest var "nu jobbar vi på nästa riktiga berättelse och stoppar in den här sålänge". Kan också ha att göra med att ett issue i volymen inte hör ihop med de andra, plus att det inte är rätt tecknare. Men älskade fyran. 


Tänker på hela tiden medan jag läser Lumberjanes att det är så fint och ovanligt att läsa om så många tjejer på samma gång och där ingen rivalitet dem emellan existerar alls. Kvinnlig vänskap ftw! Och att alla är nyanserade karaktärer och och och... Och så rolig! Och fin! Och bra! Älskar't.

Gotham Academy vol 1: Welcome to Gotham Academy

Hm, jag tycker lite för ofta att första-volymer av serier mest är startsträcka som en liksom måste ta sig igenom, men upplevde inte alls Gotham Academy på det sättet. En blir liksom ganska snabbt introducerad och det händer grejer, samtidigt som vi ändå får lära känna Olive ganska långsamt. Jag tycker den har otroligt bra och rimligt tempo. Plus att det är den här typen av liksom... mysgotiska stämningen som jag verkligen gillar. Får samma känsla som av ett barnprogram som gick när jag var liten som handlade om en läskig skola. Minns inte alls vad det hette. Fast Gotham Academy är väl ändå lite vuxnare än så.

Throwaways vol 1

Alltså jag är verkligen inte såld på Throwaways. Mest för att jag fattar typ nada. Seriously. Blir bara irriterad på att jag inte får veta vadfan som pågår och jag blir förvirrad och totalt ointresserad. Sådär blir jag när jag liksom får för lite information. Jag blir ointresserad. Dessutom har den trista karaktärer, är ganska fult tecknad och inte speciellt rolig. Såatteh. Ser inte riktigt poängen med den här. Kommer definitivt inte fortsätta läsa.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg