10 oavslutade

08:30


Veckans Top Ten-tema är böcker en haft svårt med, och jag tänkte att jag kör lite blandad kompott här och halvkonstruerar ett eget tema. Det är inte bara böcker som jag haft svårt med, utan den gemensamma nämnaren är väl kanske snarare att det är böcker som inte fångat mig tillräckligt mycket för att jag ska ha läst klart dem. Vissa vill jag fortfarande läsa klart, men ni vet när en gör en lång paus och sen måste plocka upp en bok igen... Eh well, ja, det blir ju aldrig av. Meneh, här är tio böcker jag inte avslutat (än?):

1. Good Omens, Terry Pratchett & Neil Gaiman Jag gjorde en paus i den här för att jag hade med mig fler böcker på en resa och Victor hade med sig noll böcker på samma resa och ville ha något att läsa. Så lånade ut den fastän jag var mitt i, och sen kom jag aldrig igång igen, Tänker dock att jag noga ska läsa ut den... senare. 2. Alvhilda: Uppvaknandet, Pernilla Lindgren Jag tyckte mest den här var konstig, föll inte alls mig i smaken. 3. American Gods, Neil Gaiman Den här försökte jag läsa innan jag fattade att Gaiman helst bör läsas på engelska. Tänker att jag kanske bör ge den en till chans på engelska. 
4. Grimm Tales, Philip Pullman Det här var en av de första böcker jag köpte på mitt jobb! Hehe, men har alltså inte tagit mig igenom hela än... 5. Emma, Jane Austen Läste denna till en skoluppgift, och sen orkade jag inte läsa klart trots att jag tyckte den var bra. Alltså jag gillar ju Austen egentligen. 6. Kjolen, Christine Bard Den här ligger också på min "oavslutade jag ska läsa klart"-hylla.
7. Himmelstrand, John Ajvide Lindqvist Jag gillar ju JAL, men tyckte denna var SÅ konstig. Jack Werner har sagt åt mig att läsa klart den, men lyssnar dåligt tydligen. 8. Ett folk utan land, Melina Marchetta Alltså Marchetta skriver verkligen inte lika bra fantasy som hon skriver contemporary YA, tyvärr. Har gett upp om denna. 9. A Thousand Nights, E. K. Johnston Den här är oläst av en så enkel anledning som att jag TAPPADE BORT DEN. Sen hittade jag den några veckor senare i en väska jag använt när jag senast läste den. Men då var liksom stunden förbi... 10. Texas Whiffer, Björn Cederlind Den här föll verkligen inte mig i smaken, tyckte den var så trögläst.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Lite kul att du tog "Good Omens" - började läsa den för två år sedan, tog en paus, fortsatte aldrig. Igår plockade jag äntligen upp den igen och började om från början. :P Nu ska den banne mig bli utläst! xD

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tror det var ungefär då jag började läsa den också? Eh, men jag har så himla mycket böcker jag vill läsa just nu... Heh.

      Radera

Instagram

Populära inlägg