26 519 minuter musik

14:54

Ni har väl koll på vid det här laget att jag är ETT STORT FAN av Spotifys årsstats och dessutom blev genuint besviken förra året när Spotify definitivt inte levererade som de skulle. Men i år! I ÅR! I år fick en ju till och med rätt spännande övriga grejer, som typ att jag hoppar över färre låtar än genomsnittslyssnaren, är yngre än vad folk som gillar indie garage och folk rock generellt är (26 för indie garage och 40 för folk rock). Ahmen klart vi ska ha en genomgång också.Min mest lyssnade artist var (inte helt oväntat) Belle & Sebastian. 2015 var det Foo Fighters, men både 2014 och 2016 var det B&S. Black Keys trodde jag skulle dyka upp på den här listan redan förra året, men tydligen here they are! Det här årets topp tre hade jag faktiskt tippat himlarns bra innan, hehe. Arctic Monkeys och Lykke Li känns mer som överraskningar.

Låtmässigt är jag sjukt förvånad över att jag tydligen lyssnat så mycket på Skott, meneh. I can take that. Har varit slightly obsessed med Lack of Emotion, framför allt under sommaren. Och Hollywood Forever Cemetary Sings är ca världens bästa låt. Synd ba att Father John Misty inte gör annan bra musik...

Tja, musikmässigt låter det väl rätt mycket som det brukar. Har tappat lite punk och hardcore i år, kanske mest på grund av min utmattning och att jag liksom blivit för trött av att lyssna på för skränigt snabbt och maxat liksom. Har behövt leta mig mer mot mjukare musik, mer avskalat. Detta är ju då året jag börjat lyssna på jazz också. Har väl en mer eller mindre permanent jazz- och northern soullista bland mina daily mix-listor nuförtin. Men den största skillnaden i mitt lyssnande skulle jag väl tyvärr säga är att jag väldigt ofta väljer poddar istället för musik – vilket väl också beror på att jag oftast brukade lyssna på musik medan jag jobbade/läste böcker tidigare, och det har jag ju gjort mindre i år... Har ändå känt de senaste veckorna att jag oftare väljer musik framför podd, och garage framför mjukare musik. Och längtar dessutom efter hardcore. Jag tar det som ett friskhetstecken. Definitivt.

Och juste, klart ni ska få lyssna på min topp 100-lista också om ni vill. Här hittar ni den.

Om ni vill se mina tankar kring tidigare års statistik kan ni kolla in det här: 2014, 2015 och 2016.

Hur har ni lyssnat? Tell me! Och länka era topp 100-listor!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg