bra saker

Bra saker januari

08:30

Ja jag vet att det redan är lönedag i februari, men kan ju inte missa en hel månad bara för att jag varit en segis?

1. Victor har satt första ölbatchen. Ska på bröllop i sommar! Hade ett så fint och bra nyår! 2017 är slut!
2. Jag börjar jobba på måndag.
3. Kompiscrush!
7. När kollegor saknar en!
8. Jobbat första dagen och jag dog inte!
9. Så. Jävla. Bra. Lunchsällis.
11. Åt födelsedagstårta en dag tidigt.
12. Hade en så bra födelsedag!
13. Åt på Gro.
14. Vågade skicka vänförfrågan på facebook till en person jag precis lärt känna.
15. Personen accepterade min vänförfrågan.
16. Katniss har gosat för första gången på länge idag.
19. Åt middag med mamma, Elin och Marie.
20. Bryggde öl!
21. Yogade med Victor, det var skönt!
22. Nytt avsnitt av Creepypodden.
25. Har pratat så mycket med Victor om allt möjligt de senaste dagarna.
27. Ölmässa!
28. Berättade för S om min födelsedag. Kändes skönt ändå.
29. Världens bästa man. Världens gosigaste katt.
30. Gjort gulliga etiketter till förra ölen!

Hallå vilka fina grejer har hänt er senaste tiden?

favoriter

Årets höjdpunkter hittills

08:30

Hallå hallå här kommer det där inlägget jag hade tänkt skriva igår. Hade dock tydligen för mycket ord för att skriva det här innan jag skrev det andra, men nu har jag fått ur mig de orden!

Hittills i år har jag i alla fall läst tolv stycken böcker, vilket känns helt okej ändå. Det är ungefär så många böcker som jag läst vid den här tiden både förra och förrförra året. Jag kommer såklart inte prata om alla tolv idag, för det är inte poängen med det här inlägget. Istället ska vi fokusera på mina bästa läsupplevelser i år!

Om jag måste välja en allraallrabästa så måste det definitivt definitIVT bli The Lives of Christopher Chant av Diana Wynne Jones. Det råkar faktiskt vara en omläsning också. När jag var liten läste jag de två första böckerna i hennes Chrestomaci-serie och gav den till och med fler stjärnor än Harry Potter! True story! Så det var väl kanske inte jätteoväntat att jag skulle gilla den, men när jag går tillbaka och läser nu så inser jag ju att den faktiskt ÄR mycket mer skickligt skriven än Harry Potter, med mindre plotholes och faktiskt har åldrats rätt så rimligt. Är väldigt pepp på att läsa resten av böckerna i serien, för dem har jag nämligen aldrig läst tidigare.

En annan jag uppskattade mycket var The Prince and the Dressmaker! När jag sa i vår bokcirkel att jag ville läsa den här var det en som ba "nope!" och en som ba "yaaaas!". Det är berättat som en ganska klassisk saga, men utspelar sig tidigt 1900-tal och behandlar något som klassiska sagor väldigt sällan (eller aldrig? Kan nog knappast säga att jag läst någon sådan saga) – nämligen gender fluidity. Berättelsens prins känner sig nämligen bara ibland som en prins. Vissa dagar känner han sig mer som en prinsessa, och tillsammans med en fantastisk sömmerska lyckas han bli en stor modeikon i Paris – utan att någon vet att det är han. Jag tyckte denna var så gosig och gullig!

Jag fick bara en bok i julklapp (alltså jag fick ju en läsplatta också så det kanske räknas som hela världens böcker?) (eller vänta kom på att jag fick en till, men det är med kattdikter! Så mer en humorbok kanske?), men den visade sig vara ett riktigt kap! Så bra att jag faktiskt köpte den till min farmor i julklapp/födelsedagspresent också. Det är förstås Ett jävla solsken jag pratar om! Handlar om en av världens första grävande journalister, som dessutom råkar vara en kvinna från Sverige. Som dessutom är sjuuuuukt bad ass och sorgligt bortglömd. Om ni bara ska läsa en enda biografi i år är det defffff den!

Ok, tror jag tänker stanna där för tillfället i alla fall! Eller två jag vill nämna lite kort. Saga vol 8. Vi behöver väl inte ens prata om det, right? Tänkte väl det. Den andra är Fan vad trist, som jag ju redan ägnat ett helt blogginlägg åt!

Hallå nu vill jag veta era bästa! Kom igen, fyll kommentarsfältet pretty plix!

om mig

Allmän uppdatering

21:11

Alltså det här att jag mer och mer börjar sakna att skriva? Och att jag mer och mer börjar bli mig själv. Mer mig själv än jag varit på flera år! Jag har börjat lyssna på musik när jag lagar mat igen. Jag och min man måste ibland pausa Dirk Gently för att vi har så mycket att prata om. Vi måste prata igen det här halvåret vi missat. Jag hänger med mina kompisar på kvällarna. Jag irriterar inte ihjäl mig själv på kunder. Jag gör saker långsamt. Jag tittar på en youtube-video istället för att sminka mig innan jag ska ut – för ingen annan än jag bryr mig ändå. Jag har börjat måla naglarna då och då. Jag har en massa planer framöver – med mina kompisar!!!!! Har knappt haft ett befintligt socialt liv på flera år, och det är så skönt att ha så många personer att dricka öl med. Jag ska på häng på en jobbarkompis landställe. Vi ska ha ölprovning. Jag ska på Ölgärishäng på internationella kvinnodagen. (Ok vill bara säga att allt i mitt liv inte cirkulerar kring öl, även om jag nog tänker och obsessar mer kring det än böcker these days).

Men egentligen hade jag inte alls tänkt skriva det, utan en liten recap med det bästa jag läst hittills i år! Om jag orkar och kommer ihåg ska jag se om det blir recensioner av det hela, men det är definitivt inte ett löfte. En sak jag för övrigt inte trodde skulle hända: Jag föredrar att läsa på läsplatta framför att läsa en fysisk bok. Någonstans de senaste månaderna har jag börjat släppa mer och mer på den känslomässiga kopplingen till fysiska böcker, och det känns ärligt talat enormt befriande. Undantaget är väl riktigt fina böcker och seriealbum, men en helt vanlig textbok läser jag faktiskt hellre på läsplatta. Det är helt enkelt lättare så. Jag drar mig för att välja böcker där jag inte kan slå upp orden direkt i, där jag måste oroa mig för bokens skick efter att den legat i väskan, om den är för sladdrig/tung/tjock/hård att hålla skönt i. Om jag kan läsa i mörkret. Det finns helt enkelt så många fler fördelar med att läsa på läsplatta en den enda jag kan komma på med böcker: De är fina i bokhyllan.

Meh hallå, jag är tydligen skitdålig på att hålla mig till topic!!!! (För övrigt: känns det inte som att jag hittat tillbaka till mitt språk igen?) Alltså gudars, det här inlägget blev så långt att jag nog kommer döpa om det till "Allmän uppdatering" och göra ett helt nytt inlägg om årets bästa böcker hittills. Ok, så gör jag.

Dear readers – ni som fortfarande faktiskt tittar in här då och då – stay tuned. Jag tror faktiskt ni kommer få utdelning den här gången. Pusshej!

Instagram

Populära inlägg