Mina favoritpoddar

Här är en lista med mina favoritpoddar!Allt du velat veta
Fritte Fritzon intervjuar en expert i varje avsnitt och pratar om olika intressanta saker.
Favoritavsnitt: Om utbrändhet med Pia Dellson, Om verklighetens Jurassic Park med Torill Kornfeldt, Om ufon med Clas Svahn, Om artificiell intelligens med Stefan Carlsson och Om konstgjorda språk med Yens Wahlgren.

Bildningspodden
Bildningspodden görs av humanistiska fakulteten på Stockholms universitet och går ut på att typ 2-3 forskare pratar om ett ämne. Plus en intervjuare då som ser till så att forskarna inte glömmer bort sig i superakademiska termer.
Favoritavsnitt: Drogernas historia, Modeindustrins historia och Kändisens historia.

Creepypodden med Jack Werner
Sjukt välproducerad P3-podd där Jack Werner + andra berättar creepypastor och lyssnarberättelser.
Favoritavsnitt: Bergsbestigarna, Slottsvakten, Grottutforskaren Teds berättelse, Den leende mannen, Black eyed children och Ryska sömnexperimentet.
Här har vi Norrlandsmord! Ett mord per säsong med mycket info.

Kvalificerat hemligt
Det här är en podd som tar hål på konspirationsteorier. Älskar't. Vill helst ha ett avsnitt om dagen typ.
Favoritavsnitt: 11 september-attackerna del 1, 2 och 3, Förintelsen 1 och 2, MKULTRA och projekt Stargate och Verkliga konspirationer 1 och 2.
Handlar om folklore och ni vet sådana väldigt typiska spökhistorier en berättar runt lägerelden och som är mer kopplade till platser. Samt lite resonemang kring varför vi behöver folklore och sånt.

Missing Richard Simmons
2014 försvann fitnessgurun Richard Simmons. Han betydde väldigt mycket för väldigt många personer, och en av dem har bestämt sig för att leta efter honom. Och spela in en podd om det.

Mordpodden
Ett svenskt mord per avsnitt, varierar berättelse med diskussion.
Favoritavsnitt: Modellmordet utanför Växjö, Michael-fallet och Mordet i Vollsjö.

Mystery Show
Det bästa med den här podden är hur inga problem är för små för att lösas. Är lite ledsen att den verkar ha lagt ner, älskade den verkligen. Mysterierna som tas upp är allt ifrån hur lång Jake Gyllenhaal är till var den där videobutiken någon lånade en video i på 80-talet tog vägen.
Favoritavsnitt: Video Store, Britney och Source Code.

P3 Dokumentär 
P3s dokumentärer är verkligen GRYMMA, alla helt galet välproducerade.
P3 Serie
Dramaserie med olika berättelser. Först var det De dödas röster, skriven av Sara Bergmark Elfgren, som är en hittepådokumentär om en oförklarlig död. Med övernaturliga inslag och sånt. Efter det kom Kommando Karim, som är en framtidsdystopi där alla som fått uppehållstillstånd de senaste året ska skickas iväg igen.

Berättar om olika brott med ljudklipp från förhör och rättegångar. Plus lite speakers ibland då.

Skräckpodden
Sjukt läskig podd med spökhistorier.

I Spår har de haft som agenda att försöka frikännande felaktigt dömda, vilket ju är en intressant utgångspunkt. De går igenom fallet från början och pekar på anledningar till varför rättegångarnas utfall bör ses som felaktiga. 

Spöktimmen
Skön lägereldskänsla med två kompisar som snackar creepy grejer med varandra.
Favoritavsnitt: Spökhus, Hemsökta platser, Hemsökta hus i Sverige, Olösta mysterier och Olösta mysterier II.

The Generation Why Podcast
Två snubbar som pratar om brott i USA.
Favoritavsnitt: The Norway Shooter (det här är alltså Breivik! Jag tycker att det är intressant att se situationen ur ett mer avlägset perspektiv liksom, från en annan kultur), The Mary Morris Murders och Oklahoma Girl Scout Murders.

The NoSleep Podcast
Massor av spökhistorier! Från början med berättelser från reddit/r/nosleep, men jag tror att de gått ifrån det. Enligt beskrivningen är det bara originalberättelser i alla fall!

True Crime Garage
Ytterligare två snubbar som snackar amerikanska brott. Och dricker öl.
Favoritavsnitt: The Ted Murders (Ted = Ted Bundy) och The Disappearance of Beverly Potts.

Ufopodden i P3
Här går de igenom olika mysterier i dramatiserade dokumentäravsnitt. Eller alltså det är skådespelare som läser upp intervjusvar.
Favoritavsnitt: Mysteriet med Vallentunavågen.

Under huden med Kakan Hermansson
I varje avsnitt intervjuar Kakan en person om deras hudvårdsrutiner och relation till skönhet – alltså på ett ganska samhällskritiskt sätt. Istället för att det bara blir tips och snack om hur en ska göra och inte göra diskuteras också behåring, problemet med skönhetsbegreppet och vilka fördelar en har om en är snygg. Bland annat.
Favoritavsnitt: Parisa Amiri, Saga Becker och Little Jinder.

Unsolved
Unsolved har bara en säsong en så länge (jag hoppas det blir mer, pga så jäkla bra!). Det är om ett 40 år gammalt cold case där en tonårskille blev mördad.

Instagram

Populära inlägg